Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 5 idej za lahkotna kosila, ki ne redijo

Odpri galerijo
A+   A-
Priprave na poletje, ko bo treba skočiti v kopalke, so v polnem teku. Kaj kuhati za vitek stas, da ob tem ne izgubimo veselja do zdravega prehranjevanja? Imamo kar nekaj božanskih idej!


Tedenski jedilnik začenjamo s preprosto cezarjevo solato, ki nikoli ne razočara, nadaljujemo pa z izvrstnim kuskusom, narejenim na način caprese. Da ne bomo pretiravali z ogljikovimi hidrati, si bomo pripravili osvežilno lečno solato in bučkine rezance s piščancem. V petek pa si bomo privoščili zares bogato skledo s šparglji.

Ponedeljek: Preprosta domača cezarjeva solata


Solato oplemeniti okusen solatni preliv, ki ne vsebuje rumenjakov ali inčunov.

ni podpisa
ni podpisa

Torek: Kuskus s piščancem alla caprese


Priljubljen okus, v katerem se družijo paradižnik, mocarela in bazilika, smo dodali vsestranskemu kuskusu. Zaprite ga v posodico in se podajte na lepše.

ni podpisa
ni podpisa

Sreda: Lečna solata z dimljenim lososom


Kosilo z malo ogljikovimi hidrati, ki je popolno za takrat, ko želimo izgubiti nekaj kilogramov, pa tudi za vroče poletne dni, ko se nam ne da kuhati.

ni podpisa
ni podpisa

Četrtek: Bučkini rezanci s piščančjim filejem


Božansko kosilo, ki je naša uspešnica.

ni podpisa
ni podpisa

Petek: Skleda s šparglji in proseno kašo


Obrok, ki ga zložimo v eno skledo tako, da ga sestavlja uravnoteženo razmerje sestavin, ki jih potrebuje naše telo. Brez skrbi, tudi zelo okusen mora biti.

ni podpisa
ni podpisa

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Tamara Ružić
Deloindom.si: 5 vrtnin, ki uspejo tudi začetnikom
Datum Objave: 22.5.2022 ob 08:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: