Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 5 kosil, ki ne vzamejo veliko časa

Krompirjeva juha (Foto: Špela Ankele)
Odpri galerijo
A+   A-
Nekaj na hitro, a vseeno kakovostno in hranilno. Naj dobro kosilo polepša prav vsak dan, tedenski jedilnik pa naj bo vodilo, da se bomo teh trenutkov še bolj veselili.

Kislo zelje se ne obnese le kot priloga ali enolončnica. Danes bomo iz njega pripravili hitro kosilo iz ponvice, kombinirali pa ga bomo s svaljki.

image_alt
Okusno kosilo s kislim zeljem, ki bo na mizi v 20 minutah

Preprosta krompirjeva juha je hitro skuhana iz osnovnih sestavin, za piko na i pa poskrbita kis in kisla smetana.

image_alt
Varčna krompirjeva juha po sto let starem receptu

Tokrat se bomo pohanih šnit lotili v pečici, in sicer z okusom, h kateremu precej pripomorejo začimbe.

image_alt
Pohane šnite iz pečice

To je recept za trenutke, ko vse drugo odpove. Piščanec, nekaj sestavin, ki jih imamo vsi v hladilniku, potrebujemo pa še testenine.

image_alt
Rižota z rdečim radičem

Najboljši je okroglozrnati riž, ki vsebuje veliko škroba, kar da jedi kremasto strukturo.

Datum Objave: 8.1.2024 ob 07:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: