Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 5 najboljših receptov za jesen

Odpri galerijo
A+   A-
Kmalu se bo poletje prevesilo v jesen, čudovit letni čas, ki v kuhinjo prinaša nov navdih, okuse in barve.


Zagotovo ni jeseni brez bučne juhe. Pa veste, kako jo skuhati, da bo najbolj okusna? Sledite našim navodilom. Ohrovt in krompir je klasika iz otroštva, popolna za dan brez mesa. Ste že skuhali govedino po burgundsko? Zdaj je pravi čas za to slovito jed. Jurčke porabite v gobovem golažu po receptu priljubljene Urške Fartelj. Teden zaključite z najboljšo jesensko enolončnico.

Ponedeljek: Bučna juha, edini recept, ki ga potrebujete


Ključ je v dodatkih, izbiri prave buče in predpripravi (prej jo specite v pečici).

ni podpisa
ni podpisa


Torek: Ohrovt in krompir


Še bolj uživaš, če stvari, namenjene užitku, s kom deliš.

ni podpisa
ni podpisa


Sreda: Kako naredimo govedino po burgundsko (VIDEO)


Zagotovo ste že slišali za to francosko jed iz enega lonca, ki slovi po vsem svetu. Če je še niste skuhali, je jesen pravi čas, da si jo privoščite.

ni podpisa
ni podpisa


Četrtek: Gobov golaž


Katere vrste gob so najbolj primerne za to jesensko uteho? Ga naredimo z moko ali brez?

ni podpisa
ni podpisa


Petek: Najboljša jesenska enolončnica pod pokrovom iz listnatega testa (VIDEO)


Bogata jesenska enolončnica pod listnatim testom, ki ga počasi hrustamo ob muzanju, kako dobra je ta jed. Razdeljena v manjše posodice bo pravo presenečenje za vsakega jedca.

ni podpisa
ni podpisa

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno
Datum Objave: 18.9.2023 ob 06:09

Več iz te teme:

kosilobučna juhagovedina po burgundskotedenski jedilnikgobov golaž

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.