Tedenski jedilnik: 7 jedi za zimske dni

Odpri galerijo
A+ A-
Najlepše se je pogreti s hrano. Tedenski jedilnik tokrat kliče po jedeh za zimsko uteho. Bogatih, krepkih in malce sladkih.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Krompirjeva enolončnica s piro in govedino
Krepka enolončnica, da nas pogreje.

ni podpisa
--
Torek: Božanske palačinke z maslenim pomarančnim prelivom
Večno aktualen posladek, tokrat v omamni in bogati zimski različici.

Crepe Suzette with orange sauce for a delicious breakfast, selective focus.
--
Sreda: Pečenica z matevžem in kislim zeljem
Dobra domača slovenska hrana.

ni podpisa
--
Četrtek: Gratiniran brstični ohrovt z maslenimi drobtinami in slanino
Privlačna jed iz zimske zelenjave.

ni podpisa
--
Petek: Čebulna juha z lečo
Francoska klasika na veganski način.

ni podpisa
--
Sobota: Piščančja obara ali ajmoht: domač okus po starih časih
Pomislite, katera jed na žlico, ki je nepogrešljiva na mizi, ko si zaželimo uteho in spomin na stare čase, se vam prikrade na misel? Marsikdo se je zdaj spomnil na obaro, kajne?

ni podpisa
--
Nedelja: Izvrstne goveje ličnice s čebulno omako
Goveje ličnice v družbi čebulne omake in vina so odlična mesna jed, ki je lahko središče prazničnega ali nedeljskega jedilnika, za katerega ne boste odšteli veliko denarja.

Slo., Markišavci, 3.12.2019, Restavracija Kodila je domača gostilna in steak house, foto: Dejan Javornik
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Getty Images
Datum Objave: 13.1.2020 ob 07:01