Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 7 jedi za zimske dni

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Najlepše se je pogreti s hrano. Tedenski jedilnik tokrat kliče po jedeh za zimsko uteho. Bogatih, krepkih in malce sladkih.


Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Krompirjeva enolončnica s piro in govedino


Krepka enolončnica, da nas pogreje.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Božanske palačinke z maslenim pomarančnim prelivom


Večno aktualen posladek, tokrat v omamni in bogati zimski različici.

Crepe Suzette with orange sauce for a delicious breakfast, selective focus.
Crepe Suzette with orange sauce for a delicious breakfast, selective focus.

--

Sreda: Pečenica z matevžem in kislim zeljem


Dobra domača slovenska hrana.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Gratiniran brstični ohrovt z maslenimi drobtinami in slanino


Privlačna jed iz zimske zelenjave.

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Čebulna juha z lečo


Francoska klasika na veganski način.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Piščančja obara ali ajmoht: domač okus po starih časih


Pomislite, katera jed na žlico, ki je nepogrešljiva na mizi, ko si zaželimo uteho in spomin na stare čase, se vam prikrade na misel? Marsikdo se je zdaj spomnil na obaro, kajne?

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Izvrstne goveje ličnice s čebulno omako


Goveje ličnice v družbi čebulne omake in vina so odlična mesna jed, ki je lahko središče prazničnega ali nedeljskega jedilnika, za katerega ne boste odšteli veliko denarja.

Slo., Markišavci, 3.12.2019, Restavracija Kodila je domača gostilna in steak house, foto: Dejan Javornik
Slo., Markišavci, 3.12.2019, Restavracija Kodila je domača gostilna in steak house, foto: Dejan Javornik


 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Getty Images
Datum Objave: 13.1.2020 ob 07:01

Več iz te teme:

enolončnicapalačinkepečenicačebulna juhatedenski jedilnikajmoht

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.