Tedenski jedilnik: 7 jedi za zimske dni

Najlepše se je pogreti s hrano. Tedenski jedilnik tokrat kliče po jedeh za zimsko uteho. Bogatih, krepkih in malce sladkih.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Krompirjeva enolončnica s piro in govedino

Krepka enolončnica, da nas pogreje.


Torek: Božanske palačinke z maslenim pomarančnim prelivom

Večno aktualen posladek, tokrat v omamni in bogati zimski različici.


Sreda: Pečenica z matevžem in kislim zeljem

Dobra domača slovenska hrana.


Četrtek: Gratiniran brstični ohrovt z maslenimi drobtinami in slanino

Privlačna jed iz zimske zelenjave.


Petek: Čebulna juha z lečo

Francoska klasika na veganski način.


Sobota: Piščančja obara ali ajmoht: domač okus po starih časih

Pomislite, katera jed na žlico, ki je nepogrešljiva na mizi, ko si zaželimo uteho in spomin na stare čase, se vam prikrade na misel? Marsikdo se je zdaj spomnil na obaro, kajne?


Nedelja: Izvrstne goveje ličnice s čebulno omako

Goveje ličnice v družbi čebulne omake in vina so odlična mesna jed, ki je lahko središče prazničnega ali nedeljskega jedilnika, za katerega ne boste odšteli veliko denarja.

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana