Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: božanska kosila, ki nam ne ukradejo veliko časa

Švedska jed, ki jo obožujemo. (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Če boste sledili našim namigom, boste ta teden že ob kuhanju kosila oblizovali vse prste. Naj vam tekne!

Ponedeljek: Amatriciana

Najbolj preprosto to jed opišemo kot testenine s slanino, praviloma je to guanciale (na zraku sušen najboljši del svinjskih ličnic in vratu), in s paradižnikom. Za toplino v ustih poskrbi čili, za še več globine pa sir pekorino. Kar nas dvojno osreči, je, da za krožnik zares okusnega kosila potrebujemo le nekaj sestavin in dobre pol ure časa.

image_alt
Amatriciana: če ste ljubitelji testenin, je to recept, ki ga morate poznati (VIDEO)

Torek: Pica brez moke

Z zamenjavo testa smo pici ukradli dobršen del ogljikovih hidratov, če pa želimo energijsko vrednost že tako vitke pice še zmanjšati, lahko omejimo količino sira, ki ga namečemo nanjo.

image_alt
Božanska pica brez moke: primerna tudi za tiste, ki hujšajo

Sreda: Švedske mesne kroglice

Vse mesne kroglice so privlačne in slastne – naj bodo čufti ali tiste znamenite, švedske. Tokrat bomo uživali v pripravi slednjih. Kaj pa zraven? Najbolje kar krompirjev pire ali pa špageti.

image_alt
Recept za švedske mesne kroglice: bombice okusa, ki navdušijo prav vsakogar

Četrtek: Hopel popel

Gre za nasitno jed, ki paše prav v tem zimskem času. Sicer pa jo lahko obogatimo tudi s sezonskimi sestavinami, kot je trenutno kislo zelje, spomladi šparglji ...

image_alt
Hopel popel s kislim zeljem (VIDEO)

Petek: Losos na solatki

Lososa na topli solati lahko pripravimo tako za kosilo kot večerjo, saj je res enostavno in hitro nared, zelo lepo pa se shrani v hladilniku in počaka tudi do naslednjega dne.

image_alt
Losos s hrustljavo skorjico na topli solati: popolno kosilo ali večerja za naporne dni

Datum Objave: 13.1.2025 ob 08:01

Več iz te teme:

kosilotesteninepicamesne kroglice

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.