Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: čas je za krepke jedi z veliko okusa

Gosta piščančja obara (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Letni časi se spreminjajo in prav tako naše želje v prehrani. Trenutno hrepenimo po gostih jedeh, mehkem mesu in jesenski zelenjavi.

Ponedeljek: fižolovka z bučo

Gosto mineštro s fižolom zares obožujemo. Kaj pa se zgodi, ko ji dodamo še bučo? 

image_alt
Danes za kosilo: Krepka fižolova juha z muškatno bučo

Torek: špageti, gobe, slanina in gorgonzola

Okusi, ki tvorijo božansko omako za testenine. Če nimate svežih gob, se bodo obnesli tudi šampinjoni.

image_alt
Testenine z gobami, slanino in gorgonzolo

Sreda: piščančja obara

Med jedmi na žlico, ki si jih radi kuhamo v hladnejšem delu leta, zagotovo kraljuje piščančja obara. Tokrat naj bo zares gosta in krepčilna, da odžene prehlad, jesensko otožnost ali kar sleherno slabo misel.

image_alt
Gosta piščančja obara (VIDEO)

Četrtek: goveji zrezki in pečen krompir

Goveji zrezki, ki jih dušimo v omaki, se čudovito priležejo s hrustljavo pečenim krompirjem. Poleg ponudimo še sezonsko zelenjavo.

image_alt
Mehki goveji zrezki in krompirček

Petek: piščanec in brokoli

Idej za hitro kosilo ni nikoli preveč! Sploh takšnih, ki v eni jedi združujejo enostavno in hitro pripravo ter zdrave sestavine, končni rezultat pa pusti odličen umami pečat.

image_alt
Hitro umami kosilo s piščancem in brokolijem

Še več tedenskih jedilnikov najdete TUKAJ.

Datum Objave: 28.10.2024 ob 06:10

Več iz te teme:

kosilozrezkiobara

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.