Tedenski jedilnik: čas je za krepke jedi z veliko okusa
Ponedeljek: fižolovka z bučo
Gosto mineštro s fižolom zares obožujemo. Kaj pa se zgodi, ko ji dodamo še bučo?
Torek: špageti, gobe, slanina in gorgonzola
Okusi, ki tvorijo božansko omako za testenine. Če nimate svežih gob, se bodo obnesli tudi šampinjoni.
Sreda: piščančja obara
Med jedmi na žlico, ki si jih radi kuhamo v hladnejšem delu leta, zagotovo kraljuje piščančja obara. Tokrat naj bo zares gosta in krepčilna, da odžene prehlad, jesensko otožnost ali kar sleherno slabo misel.
Četrtek: goveji zrezki in pečen krompir
Goveji zrezki, ki jih dušimo v omaki, se čudovito priležejo s hrustljavo pečenim krompirjem. Poleg ponudimo še sezonsko zelenjavo.
Petek: piščanec in brokoli
Idej za hitro kosilo ni nikoli preveč! Sploh takšnih, ki v eni jedi združujejo enostavno in hitro pripravo ter zdrave sestavine, končni rezultat pa pusti odličen umami pečat.
Še več tedenskih jedilnikov najdete TUKAJ.