Tedenski jedilnik: domače in preprosto
![Božanska juha za zimske dni. (Foto: Sonja Ravbar)](https://odprtakuhinja.delo.si/media/images/20240212/1642659.2e16d0ba.fill-512x288.format-webp.webp)
Zanimiv teden je pred nami, saj bomo iz obilice mastnih jedi, kot so krofi, flancati, prekajene svinjske specialitete in še bi lahko naštevali, dobesedno skočili v tisto obdobje, ko postane prehrana nekoliko bolj skromna, ko čistimo telo in se pripravljamo na prihod pomladi.
Ponedeljek: Nekoč je bila obara ali ajmoht polna masti, a to staro slovensko jed lahko pripravimo na bolj sodoben in zdrav način.
Torek: Pustni torek je tudi svetovni dan palačink. Večno aktualen posladek, tokrat v omamni in bogati zimski različici.
Sreda: Francoska klasika na veganski način. Čebulna juha, ki je prava uteha v zimskih dneh, vas bo navdušila z globino okusa.
Četrtek: Jed je preprosta, a vendar zahteva malo pozornosti, da bi bila takšna, kot so jo včasih kuhale none.
Petek: Tale ribica, ki plava v bogati, a sveži omaki, dokazuje, da dobrega okusa ne gre enačiti s težavnostjo in časom priprave.