Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: domače in preprosto

Božanska juha za zimske dni. (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Teden, ko se pust prevesi v post, zato začnemo kuhati lahkotnejše jedi z veliko zelenjave, manj mesa, večkrat pa pomislimo tudi na ribe.

Zanimiv teden je pred nami, saj bomo iz obilice mastnih jedi, kot so krofi, flancati, prekajene svinjske specialitete in še bi lahko naštevali, dobesedno skočili v tisto obdobje, ko postane prehrana nekoliko bolj skromna, ko čistimo telo in se pripravljamo na prihod pomladi.

Ponedeljek: Nekoč je bila obara ali ajmoht polna masti, a to staro slovensko jed lahko pripravimo na bolj sodoben in zdrav način.

image_alt
Obara: tako jo skuhamo, da je še bolj okusna, a ne premastna

Torek: Pustni torek je tudi svetovni dan palačink. Večno aktualen posladek, tokrat v omamni in bogati zimski različici.

image_alt
Božanske palačinke z maslenim pomarančnim prelivom

Sreda: Francoska klasika na veganski način. Čebulna juha, ki je prava uteha v zimskih dneh, vas bo navdušila z globino okusa.

image_alt
Čebulna juha z lečo

Četrtek: Jed je preprosta, a vendar zahteva malo pozornosti, da bi bila takšna, kot so jo včasih kuhale none.

image_alt
Pašta fižol, kot jo skuhajo none

Petek: Tale ribica, ki plava v bogati, a sveži omaki, dokazuje, da dobrega okusa ne gre enačiti s težavnostjo in časom priprave.

image_alt
Perfektno kosilo v kremni omaki malo drugače

Datum Objave: 12.2.2024 ob 07:02

Več iz te teme:

tedenski jedilnikkosilopreprosto kosilo

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.