Tedenski jedilnik: fina kosila z malo truda
Ponedeljek: Najverjetneje ste že slišali za omako iz pečene paprike, ki med peko v pečici razvije bogate okuse in oplemeniti testenine. Ko skorajda ožgane rdeče plodove potegnemo iz pečice, jih olupimo, nato pa spasiramo. Ker se zaradi peke čas priprave malce podaljša, tokrat ponujamo bližnjico. Papriko narežemo na trakove in jih do mehkega podušimo na čebuli in česnu. Nato vse skupaj prestavimo v blender, da dobimo zares svileno omako.
Torek: Zelenjava se mora za dober sataraš primerno zmehčati, voda pa izhlapeti, da se v ponvi, polni živo pisanih barv paradižnika in paprike, nabere koncentracija okusa. Zgoščenost je pomembna tudi za končno teksturo jedi, saj lahko voda in jajca ustvarijo na videz nič kaj ugledno jed.
Sreda: Limonova rižota brbončice dodobra prebudi s sokom in lupinico limone, za presenečenje pa poskrbijo kocke kumare, ki se zmehčane odlično znajdejo v njej. Za dobro brco okusa povrhu nadrobimo feto in o njej kmalu ne bo več ne duha ne sluha.
Četrtek: Iz tako malo sestavin, ki jih popestrimo z začimbami, lahko pripravimo izvrstno prilogo k mesu. Ob skledi domače solate pa so gratinirane bučke lahko tudi samostojen obrok.
Petek: Ni samo ocvrt piščanec tisti, ki ga lahko pretentamo in hrustljavo spečemo v pečici brez prevelikih količin maščobe. Tudi s priljubljenimi kalamari je tako.