Tedenski jedilnik: hitre jedi, v katerih porabimo ostanke velike noči

Odpri galerijo
A+ A-
Pa poglejmo, kako lahko jajca, kruh, šunko in hren vključimo v nove in odlične jedi za vsak dan. Naj vam teknejo!
Ponedeljek: beli boršč
Gosta juhica, ki jo v slovanskih deželah jedo v času velike noči, je običajno zelo krepka, saj jo zalijejo z vodo, v kateri so kuhali klobase. Mi pa bomo v njej porabili kar šunko, jajca in hren, ki bodo ostali po praznični pojedini.
Torek: čebulna juha
Če ste delali čebulne pirhe, vam je ostalo kar nekaj olupljene čebule.
Sreda: špinačni žličniki in omaka s hrenom ter šunko
Zeleni špinačni žličniki so blagega okusa in prijetne teksture, a se vseeno pogumno postavijo po robu drzni hrenovi omaki, v kateri plavajo kocke odlične prekajene šunke.
Četrtek: Kruhova omleta
Je še kaj prazničnega kruha? Pripravite to božansko omleto.
Petek: Testeninska solata
Zelo hranljiva je lahko tudi samostojen obrok. Porabili boste jajca, vanjo pa lahko podtaknete tudi hren.
Datum Objave: 21.4.2025 ob 06:04