Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: hitre jedi, v katerih porabimo ostanke velike noči

Špinačni žličniki (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Pa poglejmo, kako lahko jajca, kruh, šunko in hren vključimo v nove in odlične jedi za vsak dan. Naj vam teknejo!

Ponedeljek: beli boršč

Gosta juhica, ki jo v slovanskih deželah jedo v času velike noči, je običajno zelo krepka, saj jo zalijejo z vodo, v kateri so kuhali klobase. Mi pa bomo v njej porabili kar šunko, jajca in hren, ki bodo ostali po praznični pojedini.

image_alt
Beli boršč: čudovita velikonočna juha (VIDEO)

Torek: čebulna juha

Če ste delali čebulne pirhe, vam je ostalo kar nekaj olupljene čebule. 

image_alt
Francoska čebulna juha: pomembno je, kdaj jo posolimo

Sreda: špinačni žličniki in omaka s hrenom ter šunko

Zeleni špinačni žličniki so blagega okusa in prijetne teksture, a se vseeno pogumno postavijo po robu drzni hrenovi omaki, v kateri plavajo kocke odlične prekajene šunke.

image_alt
Špinačni žličniki v hrenovi omaki s šunko

Četrtek: Kruhova omleta

Je še kaj prazničnega kruha? Pripravite to božansko omleto.

image_alt
Bogata kruhova omleta, začinjena z drobnjakom

Petek: Testeninska solata

Zelo hranljiva je lahko tudi samostojen obrok. Porabili boste jajca, vanjo pa lahko podtaknete tudi hren.

image_alt
Danes za kosilo: Solata iz testenin, kumaric in trdo kuhanih jajc

 

Datum Objave: 21.4.2025 ob 06:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: