Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: hitro skuhana kosila

Juha s tortelini (Foto: Lynne Mitchell/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Tako pripravljene jedi nam res niso v breme. Najlepše pa je, da nas razveselijo še z božanskim okusom. Naj vam tekne!

Ponedeljek: Juha s krompirjem in kislimi kumaricami

Za nas nekaj novega, na Poljskem pa je ta vložena zelenjava v juhi tradicija. Izvrstna je! Lahko ji dodate tudi kaj mesnega.

image_alt
Skrivna sestavina, ki povzdigne okus juhe

Torek: Brzinska lazanja

Lazanjo bi lahko označili za kraljico med testeninami, ravno zato pa jo pripravimo redkeje kot ostalo pašto. Od nas namreč zahteva precej več časa in tudi nekaj več dela. A ne ta iznajdljiva različica, ki je nared, kot bi trenil. In to kar na štedilniku.

image_alt
Hitra lazanja, ki jo pripravite kar na štedilniku

Sreda: Rižota

Cenejša različica znamenite milanske rižote z žafranovimi nitkami.

image_alt
Rižota za žafraniko in parmezanom

Četrtek: Enolončnica s tortelini

Mi jo obožujemo, ker z njo ubijemo več muh na en mah, saj nam ob kuhanju ni treba pretirano razmišljati, kaj bi pripravili zraven. Idealno za zaposlene dni, pa tudi takrat, ko si želimo malo tolažbe na žlico.

image_alt
Hitra enolončnica s podrto pečenico in tortelini (VIDEO)

Petek: Kislo zelje in svaljki

Kislo zelje se ne obnese le kot priloga ali enolončnica. Danes bomo iz njega pripravili hitro kosilo iz ponvice, kombinirali pa ga bomo s svaljki.

image_alt
Okusno kosilo s kislim zeljem, ki bo na mizi v 20 minutah

Datum Objave: 20.1.2025 ob 07:01

Več iz te teme:

kosilorižotatortelinikislo zelje

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.