Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: jedi, ki jih pripravljamo okoli prvega maja

Odpri galerijo
A+   A-
Čevapčiči, ražnjiči, domači burger in bograč so dobrote, ki se jim te dni težko upremo. Maj pa je tudi čas za najboljšo špargljevo juho.


Ponedeljek: Čevapčiči in skrivnost priprave


Postrežemo z mlado čebulo, ajvarjem in zeleno solato, ki smo jo začinili z balzamičnim kisom, oljčnim oljem in soljo.


Kultne jedi: čevapčiči
Kultne jedi: čevapčiči



Torek: Najboljša špargljeva juha


Kam z olesenelimi stebli špargljev, ki bi jih sicer zavrgli? V juho z njimi! To je bistvo tega recepta.

ni podpisa
ni podpisa



Sreda: Bograč: Ta recept prekmurske kuharice bo postal vaš najljubši


Mi smo ga prvič kuhali pozimi, a tudi te dni je pravi čas, da si ga omislimo. Za spremembo, namesto klasičnega golaža. Lotimo se ga kar v kotličku nekje na vrtu. Samo še to lahko dodamo: ta bograč je prava simfonija!

Slo., Markišavci, 3.12.2019, Restavracija Kodila je domača gostilna in steak house, foto: Dejan Javornik
Slo., Markišavci, 3.12.2019, Restavracija Kodila je domača gostilna in steak house, foto: Dejan Javornik



Četrtek: Piščančja nabodala z zelenjavo iz voka


Piščanec, nataknjen na lesene palčke, je zelo priročen, da ga porabimo tudi kako drugače. Ni se nam treba ukvarjati z rezanjem mesa, to pa je pogosto že marinirano.

Ražnjiči so pristali v voku
Ražnjiči so pristali v voku



Petek: Najboljši recept za burger


Burger je res klasika in ena najbolj priljubljenih poletnih jedi za sproščena druženja, prav taka, kot nam poleti najbolj ustreza. Razširjen je po vsem svetu, njegova priprava pa je na prvi pogled smešno lahka in hitra – vendar je treba upoštevati nekaj podrobnosti, če si želimo sočen burger, ki je z vsakim grižljajem popoln užitek!

ni podpisa
ni podpisa

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Angelika Heine/Getty Images
Datum Objave: 1.5.2023 ob 07:05

Več iz te teme:

čevapčičinabodalabogračtedenski jedilnikprvi maj

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja