Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: kosila, ki najbolj teknejo, ko je vroče

Klasična toskanska solata, ki nam pomaga pospraviti vrt ali hladilnik. (Foto: AnnaPustynnikova/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Te hitre jedi, ki jih ne kuhamo ali skoraj ne kuhamo, si velja zapomniti. Njihova največja moč je, da nam pomagajo ostati na nizkih obratih.

Ponedeljek: Bučkini rezanci z bazilikino pesto omako so hiter, enostaven in hranilno bogat obrok, ki je kot nalašč za poletne dni. Ta veganska in brezglutenska jed združuje svežino bučk in hranljivo bogat okus pesta, obogatena pa je tudi s hrustljavimi kaprami, sladko koruzo, sočnimi češnjevimi paradižniki ter z beljakovinami iz čičerike.

image_alt
Lahkotno kosilo iz bučk za vroče dni, za katerega ne rabimo štedilnika

Torek: Gazpacho, hladna paradižnikova juha za takrat, ko je prevroče, da bi se ubadali s kuhanjem. Lahkotna jed na žlico, ki ohladi telo in osveži duha.

image_alt
Hitra paradižnikova juha, ki jo obožujemo v vročih dneh

Sreda: Prirpava tega kosila pa res ne pozna drame. Poskrbite le za dobro zelenjavo in kakovostno tuno v oljčnem olju. 

image_alt
Kultne jedi: kraljica vseh solat, ki ji dodamo tuno

Četrtek: Po Franciji pa še skok v Italijo. Tukaj je klasična toskanska solata, ki nam pomaga pospraviti vrt ali hladilnik. Tokrat je pripravljena po navdihu iz Vipavske doline, ob njej pa si je treba privoščiti kozarec piva.

image_alt
Porabite star kruh in paradižnike v tej odlični solati panzanella

Petek: Ekspresno testeninsko kosilo iz skromnih sestavin, ki je tako sveže, da si ga boste ob visokih temperaturah še posebej pogosto zaželeli.

image_alt
Limonove testenine, narejene v nekaj sekundah

Datum Objave: 12.8.2024 ob 07:08

Več iz te teme:

kosilohitra kosilasolate

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.