Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: kosila, s katerimi boste vse prijetno presenetili

Odpri galerijo
A+   A-
Ta teden smo pripravili kosila, v katera se preprosto zaljubimo, čeprav so nam malce manj poznana, drugačna in nepričakovana. Dajte jim priložnost.



Če boste sledili tokratnemu tedenskemu jedilniku, vam ne bo dolgčas. Spoznali boste jedi, ki se na naših mizah ne znajdejo prav pogosto, a so nekje v drugih državah klasika, ponekod pa skrivni družinski recept, na katerega se vedno zanesemo.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Ješprenjeva mineštra z vloženim paradižnikom


Za piko na i jed okrasimo z lističi sveže bazilike. Recept nam je zaupal kuhar Carlo Cassoni iz Muttija.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Gnudi


Zagotavljamo gurmanski užitek – za nič dela!

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Pirine palačinke kot rezanci v gobovi omaki


Palačinke narežemo v juhe, a zakaj z njimi ne bi nadomestili testenin? Verjemite, nastane božanska jed, ki ne vzame veliko časa za pripravo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Gaeng daeng (rdeči kari)


Gaeng daeng je enostavno pripravljen in barvit tajski kari. Glavne sestavine so meso, karijeva pasta in kokosovo mleko. Da bi obogatili okus gaeng daenga, so Tajci naredili nekaj različic te jedi, tako da so dodali začimbe in zelišča: česen, šalotko, čili paprike, galangal, škampe, limete in ribjo omako.

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Božanski polnjeni lignji v buzari s kremno polento


Hitro in preprosto kosilo, ki ja tako dobro, da boste s kruhom pomazali krožnike in ponev, v kateri se bo kuhalo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Rižota za žafraniko in parmezanom


Cenejša različica znamenite milanske rižote z žafranovimi nitkami.

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Zrezki salisbury: polpeti v čebulni omaki


Zrezki salisbury so dobili ime po Jamesu Salisburyju, ki je bil v času ameriške državljanske vojne vojaški zdravnik in eden prvih nutricionistov. To jed je vojakom priporočal kar trikrat na teden. Prav ti zrezki pa se omenjajo tudi kot predhodniki hamburgerjev.

Homemade Savory Salisbury Steaks with Peas and Mashed Potatoes
Homemade Savory Salisbury Steaks with Peas and Mashed Potatoes

--

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Getty Images
Datum Objave: 9.8.2021 ob 07:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: