Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: kuhamo preprosto in hitro

Odpri galerijo
A+   A-
Oh, kaj bi za kosilo? Imamo nove ideje, ki bodo olajšale kuho prav vsak dan. Naj vam tekne!





Danes se pogrejmo z juhico, jutri pa ocvrimo božanske riževe kroglice. Tudi tokrat ne bo šlo brez testenin, za konec tedna pa si bomo pripravili nasitno in tolažilno jed iz fižola.





Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!




Ponedeljek: Brokolijeva juha z dimljeno šunko





 Topla jed na žlico, ki navduši z barvo in okusom. Odlična kot predjed ali samostojno z dobrim domačim kruhom.










Torek: Božanski arancini





Slasten riž, na sredini pa mehka mocarela. Navdih, ki prihaja s Sicilije. Zraven pripravite še skledo solate in kosilo bo hitro na mizi.










Sreda: Pečenice v čebulni omaki





K pečenicam namesto kislega zelja ali repe za spremembo ponudimo malce sladkasto omako iz čebule. Ponudite s krompirjevim pirejem.













Četrtek: Testenine z oljčnim oljem in orehi





Namesto ovčjega sira lahko uporabite kakovosten parmezan. Jed je izvrstna, precej bogata z maščobami in zelo nasitna. Ne skoparite s česnom – lahko ga dodate tudi celo glavico. Tudi glede oblike testenin naj velja demokracija.














Petek: Nasitna jed iz belega fižola





Kaj lahko naredimo, da bi imeli zaradi jedi, ki jo bomo danes skuhali, več možnosti preživetja? Krožnik fižola nam da misliti …









Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.





Naslovna fotografija: Hana Splichal


Datum Objave: 30.1.2023 ob 07:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: