Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: namigi za okusna kosila, za katera ne boste odšteli veliko denarja

Flat-lay of female sitting keeping mug of Fall warming pumpkin cream soup with croutons top view. Autumn vegetarian, vegan, healthy comfort food eating concept (Flat-lay of female sitting keeping mug of Fall warming pumpkin cream soup with croutons to
Odpri galerijo
A+   A-
Kosila so lahko pravi izziv. Pa ne le, ko hujšamo. S pametnim načrtovanjem in izborom sestavin lahko prihranimo nekaj denarja.



Tokrat smo izbrali zares preproste jedi, ki vključujejo klasične sestavine in sezonsko zelenjavo, ki jo imamo doma, pa tudi v trgovini zanjo ne bomo odšteli preveč denarja. Kuhamo s fižolom, cvetačo, krompirjem, korenčkom, bučo, v košarico pa bomo dodali še kakšno jabolko in sir. Mesa skorajda ne bomo potrebovali, le mineštro bomo obogatili s kranjsko klobaso, da bo bolj krepka, v nedeljo pa si bomo vseeno vzeli malce več časa za pravi prekmurski bograč. Če bo še lepo vreme, ga bomo skuhali v kotličku pod milim nebom. Nobene eksotike in nepričakovanih izdatkov.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Pašta fižol, legendarna mineštra


Enolončnica s fižolom in testeninami, ki jo obožujemo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Makaroni s sirom


Da, to je najkrajša in najcenejša pot do nasitnega obroka. Mogoče celo preveč nasitnega …

Kult 316, 5 jedi za Odpto Kuhinjo. Ljubljana, 2. oktober 2020
Kult 316, 5 jedi za Odpto Kuhinjo. Ljubljana, 2. oktober 2020


--

Sreda: Narastek iz prosene kaše in jabolk


Odlična prosena kaša z jabolki, sladka jed, ki nas bo zjutraj napolnila z energijo, odlična pa je tudi za kosilo ali večerjo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Mineštra s klobaso


Sezona gostih juh se je že začela.

Minestrone soup with cheese and basil, selective focus
Minestrone soup with cheese and basil, selective focus

--

Petek: Cvetačno-zdrobovi hrustljavčki


Odlična jed za prste oblizniti.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Pica brez kvasa


Pica, ki ne kvasi neumnosti!

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Bograč – tisti pravi


Prekmurski bograč je tako gost, da v njem stoji žlica. Je brez vsake kapljice vode ali jušne osnove.

ni podpisa
ni podpisa


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno
Datum Objave: 6.9.2021 ob 07:09

Več iz te teme:

narastekprosena kašakolerabna juhatedenski jedilnikcvetačni hrustljavčkitestenine z gobami

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.