Tedenski jedilnik: Namigi za okusna kosila, za katera ne boste odšteli veliko denarja

Kosila so lahko pravi izziv. Pa ne le, ko hujšamo. S pametnim načrtovanjem in izborom sestavin lahko prihranimo nekaj denarja.

Tokrat smo izbrali zares preproste jedi, ki vključujejo klasične sestavine in sezonsko zelenjavo, ki jo imamo doma, pa tudi v trgovini zanjo ne bomo odšteli preveč denarja. Kuhamo s kolerabo, cvetačo, krompirjem, korenčkom, bučo, v košarico pa bomo dodali še kakšno jabolko. Po gobe pa se bomo odpravili v gozd. Mesa skorajda ne bomo potrebovali, le mineštro bomo obogatili s kranjsko klobaso, da bo bolj krepka, v nedeljo pa si bomo privoščili kračo. Nobene eksotike in nepričakovanih izdatkov.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Kolerabna juha

Ko se poletje poslovi, pomislimo na krepkejšo hrano.


Torek: Testenine z gobami, slanino in gorgonzolo

Ko je obilje svežih gob.


Sreda: Narastek iz prosene kaše in jabolk

Odlična prosena kaša z jabolki, sladka jed, ki nas bo zjutraj napolnila z energijo, odlična pa je tudi za kosilo ali večerjo.


Četrtek: Mineštra s klobaso

Sezona gostih juh se je že začela.


Petek: Cvetačno-zdrobovi hrustljavčki

Odlična jed za prste oblizniti.


Sobota: Pica brez kvasa

Pica, ki ne kvasi neumnosti!


Nedelja: Nedeljska krača in pečen krompir s kraško panceto

Izdaten obrok, a ob nedeljah se prileže.

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed