Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: okusno, preprosto in za repete

Bakalca s piščancem (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Pred nami je velika noč, zato bomo veliko časa namenili pripravam za praznično obarvane mize. Za vas smo poiskali nekaj idej, da se boste med vsemi podvigi lažje odločili, kaj dati v lonec tudi med tednom.

Ponedeljek: riž z rakci

Za okus po poletju in skomine po morju.

image_alt
Če obožujete rakce, si skuhajte to preprosto in zdravo jed

Torek: bakalca s piščancem 

Gre za obari podobno jed, v kateri se znajdejo čebula, gomoljna zelenjava in meso. Odlično se poda k polenti, žgancem in mlincem, najbolj pa se spodobi, da jo ponudimo ob še eni legendarni idrijski dobroti – žlikrofih.

image_alt
Bakalca z žlikrofi, kot jo pripravi Brina Robinik Kobal (VIDEO)

Sreda: porova pita

Na to preprostost bi bil ponosen še Jamie Oliver. Ko smo pekač potegnili iz pečice, smo namreč takoj pomislili, da je prav takšna, kot so stvaritve v njegovih televizijskih oddajah. Rustikalnega videza, lahkotno pripravljene, dišeče, domače in kar vabijo, da sedemo k obedu. Zraven samo še solata in kosilo je nared.

image_alt
Nagubana porovo-korenčkova pita (VIDEO)

Četrtek: Pogača z mletim mesom, zeljem in skuto

Ponudimo kot glavno jed z veliko skledo slastnega motovilca z mladim česnom ali čemažem.

image_alt
Pogača z mletim mesom, zeljem in skuto

Petek: Ocvrti lignji

Ni samo ocvrt piščanec tisti, ki ga lahko pretentamo in hrustljavo spečemo v pečici brez prevelikih količin maščobe. Tudi s priljubljenimi kalamari je tako.

image_alt
Ocvrti lignji iz pečice (VIDEO)

Datum Objave: 14.4.2025 ob 08:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: