Tedenski jedilnik: okusno, preprosto in za repete

Ponedeljek: riž z rakci
Za okus po poletju in skomine po morju.
Torek: bakalca s piščancem
Gre za obari podobno jed, v kateri se znajdejo čebula, gomoljna zelenjava in meso. Odlično se poda k polenti, žgancem in mlincem, najbolj pa se spodobi, da jo ponudimo ob še eni legendarni idrijski dobroti – žlikrofih.
Sreda: porova pita
Na to preprostost bi bil ponosen še Jamie Oliver. Ko smo pekač potegnili iz pečice, smo namreč takoj pomislili, da je prav takšna, kot so stvaritve v njegovih televizijskih oddajah. Rustikalnega videza, lahkotno pripravljene, dišeče, domače in kar vabijo, da sedemo k obedu. Zraven samo še solata in kosilo je nared.
Četrtek: Pogača z mletim mesom, zeljem in skuto
Ponudimo kot glavno jed z veliko skledo slastnega motovilca z mladim česnom ali čemažem.
Petek: Ocvrti lignji
Ni samo ocvrt piščanec tisti, ki ga lahko pretentamo in hrustljavo spečemo v pečici brez prevelikih količin maščobe. Tudi s priljubljenimi kalamari je tako.