Tedenski jedilnik: pisana kosila, za katera bomo porabili kar nekaj bučk

Odpri galerijo
A+ A-
Osredotočili smo se na tisto, kar vsak dan prinesemo z vrta, zato bodo kosila zelo barvita, lahkotna in zelenjavno obarvana.
Ponedeljek: Džuveč riž: balkanska klasika malo drugače
Džuveč je v turščini beseda, ki označuje glineno posodo, v kateri se nekaj kuha. Kaj je v džuveču, pa je odvisno predvsem od kuharja. Da bi to zapisal v kuharski zvezek, se pri nas ni zdelo nikomur potrebno. Jed je sočna, skoraj za žlico!

ni podpisa
Torek: Ratatuj iz pečice
Kultna francoska jed je idealna za poletne dni ter omamno diši po Provansi.

Ratatuj iz pečice
Sreda: Superkremni testeninski rižek z bučkami in limono
Kompliciranje prepovedano: če nimate čebule v prahu, v prvem koraku postopka uporabite eno manjšo svežo, če nimate ohrovta, pa špinačo.

ni podpisa
Četrtek: Poletna mineštra
Mineštra je vedno dobra izbira, ko ne želimo preveč otežiti želodca, pojesti nekaj na žlico in skuhati nekaj na hitro, a vseeno ostati pri zdravi domači prehrani.

Odlična mineštra z bučkami
Petek: Pečene bučke in krompir
To je čista osnova. Jed, ki nas lahko reši v trenutkih, ko nimamo prav veliko časa.

ni podpisa
Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.
Naslovna fotografija: vkuslandia/Getty Images
Datum Objave: 14.8.2023 ob 07:08