Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: pisana kosila, za katera bomo porabili kar nekaj bučk

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Osredotočili smo se na tisto, kar vsak dan prinesemo z vrta, zato bodo kosila zelo barvita, lahkotna in zelenjavno obarvana.


Obnovili bomo recept za džuveč, sočno poletno jed, ki si jo lahko privoščimo kar z žlico. V pečici bomo spekli ratatuj z veliko paradižnika, jajčevci in bučkami. Kosilo s testeninskim rižkom smo označili za tolažečo slast: malce nižje preverite, zakaj. Poletna mineštra je vedno dobra rešitev, ko je treba porabiti zelenjavo z vrta, krompir iz pečice pa bomo tokrat skupaj s kosi bučk. Dober tek!

Ponedeljek: Džuveč riž: balkanska klasika malo drugače


Džuveč je v turščini beseda, ki označuje glineno posodo, v kateri se nekaj kuha. Kaj je v džuveču, pa je odvisno predvsem od kuharja. Da bi to zapisal v kuharski zvezek, se pri nas ni zdelo nikomur potrebno. Jed je sočna, skoraj za žlico!

ni podpisa
ni podpisa

Torek: Ratatuj iz pečice


Kultna francoska jed je idealna za poletne dni ter omamno diši po Provansi.

Ratatuj iz pečice
Ratatuj iz pečice

Sreda: Superkremni testeninski rižek z bučkami in limono


Kompliciranje prepovedano: če nimate čebule v prahu, v prvem koraku postopka uporabite eno manjšo svežo, če nimate ohrovta, pa špinačo.

ni podpisa
ni podpisa

Četrtek: Poletna mineštra


Mineštra je vedno dobra izbira, ko ne želimo preveč otežiti želodca, pojesti nekaj na žlico in skuhati nekaj na hitro, a vseeno ostati pri zdravi domači prehrani.

Odlična mineštra z bučkami
Odlična mineštra z bučkami

Petek: Pečene bučke in krompir


To je čista osnova. Jed, ki nas lahko reši v trenutkih, ko nimamo prav veliko časa.

ni podpisa
ni podpisa

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.


Naslovna fotografija: vkuslandia/Getty Images
Datum Objave: 14.8.2023 ob 07:08

Več iz te teme:

kosilobučketedenski jedilnik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja