Tedenski jedilnik: poletna kosila, ki jih ne moremo prehvaliti

Odpri galerijo
A+ A-
Vas zanima trenutno najbolj zaželen recept za mladi krompir in kako vse pripraviti bučke? Ta tedenski jedilnik vam bo zelo všeč.
Predlagamo, da si v ponedeljek privoščimo trenutno najbolj vročo jed, nadaljujemo z apulijsko parmigiano, sredi tedna pa si omislimo nekaj z malo ogljikovimi hidrati in ohranjamo lahkotnost z izvrstnimi solatami ...
Ponedeljek: Nov recept za mladi krompir, ki ga vsi obožujejo
Ponovno pečemo krompir, a tokrat ga bomo zapeljali malce drugače. Na način, ki te dni navdušuje vse več kulinaričnih zanesenjakov.

ni podpisa
Torek: Apulijska parmigiana: tako dobra, da ne moremo nehati jesti
Parmigiana iz Apulije je drugačna, kot jo pripravljamo pri nas, kjer uporabljamo predvsem recept s Sicilije. Apulijska je iz ocvrtih jajčevcev, dobra pa tako, da človek kar težko neha jesti. Njihov recept, ki smo ga prinesli prav iz osrčja te italijanske pokrajine, delimo tudi z vami, da boste v sezoni poletnih jedi lahko podoživeli okuse naše sosednje dežele tudi na domačem krožniku.

ni podpisa
Sreda: Bučkini rezanci s piščančjim filejem
Božansko kosilo z malo ogljikovih hidatov!

ni podpisa
Četrtek: Niška solata
Kultne jedi: kraljica vseh solat, ki ji dodamo tuno.

Petek: Poletna kvinoja: hranljiva in okusna solata, ko se nam ne da kuhati
Kvinojo po uporabnosti uvrščamo med žita, čeprav to ni. V solati se odlično obnese, saj je nasitna, hranljiva, hkrati še vezivo.

ni podpisa
Sobota: Najhitrejše mesne kroglice s špageti
Tudi poleti se prileže jed na žlico.

ni podpisa
--
Nedelja: Polnjene bučke na pečenem paradižniku
Tej zares fantastični jedi, ki je med okušanjem nismo mogli prehvaliti, nekateri pravijo kar bučkini ravioli, saj s tankimi rezanci te poletne zelenjave ovijemo nadev, podoben tistemu, s katerim polnimo testenine.

ni podpisa
--
Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.
Naslovna fotografija: Vibrant Plate
Datum Objave: 5.7.2021 ob 07:07