Tedenski jedilnik: poletna kosila, ki jih obožujemo

Odpri galerijo
A+ A-
Poletje se je začelo in šole bodo zaprle svoja vrata, zato je čas za tisto pravo vzdušje, ki ga prinesejo morje, sonce in vonj po tipičnih kosilih, kot so polnjene paprike, ratatuj, bučkini rezanci in podobne jedi.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Ratatuj iz pečice
Kultna francoska jed je idealna za poletne dni ter omamno diši po Provansi.

Homemade Ratatoulle with Eggplant Squash and Tomato
--
Torek: VIDEO: Najboljše polnjene paprike iz pečice
Vemo, najboljše polnjene paprike skuha vaša babica ali mama. Po tem receptu pa jih boste pripravljali vi.

ni podpisa
--
Sreda: Stročji fižol s krompirjem in ocvirki
Jed, ki je dovolj nasitna in hranilna, da si jo lahko pripravite kot samostojno jed. Stročji fižol s krompirjem in ocvirki je klasika v slovenski kuhinji.

Traditional Slovenian meal with green beans and potatoes dressing with lard
--
Četrtek: Grška musaka z jajčevci
Odlična jed, ko moramo porabiti jajčevce.

Moussaka - a traditional Greek dish
--
Petek: Bučkini rezanci s kozicami
Idealno poletno kosilo: hitro in lahko, sveže in sezonsko, pikantno in morsko.

ni podpisa
--
Sobota: Skutni rezančki z breskovo omako
Ta hitri »knedlčki«.

ni podpisa
--
Nedelja: Najbolj sočna orada, pečena v soli
Tako pripravljena ribica je izvrstna za poletne dni, saj je hranljiva in vsebuje le malo kalorij. Pozabimo na praženje na olju ali ubadanje z žarom. Naj pečica naredi svoje!

ni podpisa
--
Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.
Naslovna fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 22.6.2020 ob 08:06