Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: poletna kosila, ki jih obožujemo

Polnjene paprike
Odpri galerijo
A+   A-
Poletje se je začelo in šole bodo zaprle svoja vrata, zato je čas za tisto pravo vzdušje, ki ga prinesejo morje, sonce in vonj po tipičnih kosilih, kot so polnjene paprike, ratatuj, bučkini rezanci in podobne jedi.


Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Ratatuj iz pečice


Kultna francoska jed je idealna za poletne dni ter omamno diši po Provansi.

Homemade Ratatoulle with Eggplant Squash and Tomato
Homemade Ratatoulle with Eggplant Squash and Tomato


--

Torek: VIDEO: Najboljše polnjene paprike iz pečice


Vemo, najboljše polnjene paprike skuha vaša babica ali mama. Po tem receptu pa jih boste pripravljali vi.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Stročji fižol s krompirjem in ocvirki


Jed, ki je dovolj nasitna in hranilna, da si jo lahko pripravite kot samostojno jed. Stročji fižol s krompirjem in ocvirki je klasika v slovenski kuhinji.

Traditional Slovenian meal with green beans and potatoes dressing with lard
Traditional Slovenian meal with green beans and potatoes dressing with lard

--

Četrtek: Grška musaka z jajčevci


Odlična jed, ko moramo porabiti jajčevce.

Moussaka - a traditional Greek dish
Moussaka - a traditional Greek dish

--

Petek: Bučkini rezanci s kozicami


Idealno poletno kosilo: hitro in lahko, sveže in sezonsko, pikantno in morsko.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Skutni rezančki z breskovo omako


Ta hitri »knedlčki«.

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Najbolj sočna orada, pečena v soli


Tako pripravljena ribica je izvrstna za poletne dni, saj je hranljiva in vsebuje le malo kalorij. Pozabimo na praženje na olju ali ubadanje z žarom. Naj pečica naredi svoje!

ni podpisa
ni podpisa

--

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.


Naslovna fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 22.6.2020 ob 08:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: