Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: porabimo ostanke velike noči

Odpri galerijo
A+   A-
Ker za veliko noč radi pretiravamo, se zagotovo spopadate z ostanki kuhanih jajc, kruha, šunke in drugih sestavin, ki jih bomo pridno porabili med kuhanjem kosil.


Najprej se bo prilegla okusna čebulna juha, šunko bomo porabili v slani torti in prata mafinih, jajca narezali v testeninsko solato, kruh pa skrili v božansko omleto s šparglji. Dober tek in dober teden!
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Čebulna juha


Ste barvali jajca po našem velikem testu s čebulnimi olupki? Najbrž ste slekli kar nekaj čebul, zato jih čim prej porabite.

Kultne jedi: francoska čebulna juha
Kultne jedi: francoska čebulna juha

Torek: Velikonočna »torta«


Malo ročnih spretnosti, ampak lep način, da porabimo še zadnje praznične ostanke. Priprava: 25 minut.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Prata mafini in solata iz motovilca


Maso lahko zavijete tudi v papir za peko ali jo stlačite v model za kruh.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Bogata kruhova omleta, začinjena z drobnjakom


Verjetno vam ostaja precej prazničnega kruha. Danes ga boste lahko nekaj porabili, malo pa ga shranite še za soboto.

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Solata iz testenin, kumaric in trdo kuhanih jajc


Zelo hranljiva je lahko tudi samostojen obrok. Končno se boste znebili vseh pirhov.

ni podpisa
ni podpisa

--

-

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: sara_winter/Getty Images

--
Datum Objave: 18.4.2022 ob 08:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: