Tedenski jedilnik: porabimo ostanke velike noči

Odpri galerijo
A+ A-
Ker za veliko noč radi pretiravamo, se zagotovo spopadate z ostanki kuhanih jajc, kruha, šunke in drugih sestavin, ki jih bomo pridno porabili med kuhanjem kosil.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Čebulna juha
Ste barvali jajca po našem velikem testu s čebulnimi olupki? Najbrž ste slekli kar nekaj čebul, zato jih čim prej porabite.

Kultne jedi: francoska čebulna juha
Torek: Velikonočna »torta«
Malo ročnih spretnosti, ampak lep način, da porabimo še zadnje praznične ostanke. Priprava: 25 minut.

ni podpisa
--
Sreda: Prata mafini in solata iz motovilca
Maso lahko zavijete tudi v papir za peko ali jo stlačite v model za kruh.

ni podpisa
--
Četrtek: Bogata kruhova omleta, začinjena z drobnjakom
Verjetno vam ostaja precej prazničnega kruha. Danes ga boste lahko nekaj porabili, malo pa ga shranite še za soboto.

ni podpisa
--
Petek: Solata iz testenin, kumaric in trdo kuhanih jajc
Zelo hranljiva je lahko tudi samostojen obrok. Končno se boste znebili vseh pirhov.

ni podpisa
--
-
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: sara_winter/Getty Images
--
Datum Objave: 18.4.2022 ob 08:04