Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: TOP 5 kosil za november

Tedenski jedilnik: TOP 5 kosil za november (Foto: MarianVejcik/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Rdeče zelje, perutnina tako in drugače, mlinci iz pekača in nekaj na hitro. Naj vam tekne!

Ponedeljek: Juha iz rdečega zelja

Vijolična je barva sanj in domišljije, močna in skrivnostna pa bo pregnala tudi sivino slabega vremena.

image_alt
Božanska juha iz rdečega zelja

Torek: Ragu

Ta jed zagotovo ne sme manjkati v novembru. Je prava paša za nos in brbončice, najpomembnejše pa je, da se odlično ujame s kozarcem rujnega – najbolje istega, kot je v njem. Odlično se poda k širokim rezancem, polenti, tudi z dobrim kruhom je božanski.

image_alt
Ragu po martinovo

Sreda: Piščanec v bogati omaki

Skrivnost te specialitete se skriva v eni izmed sestavin – marsali. To je tradicionalno desertno vino s Sicilije, ki se uporablja za pripravo bogatih omak, saj le tem doda nekakšen edinstven karameliziran in oreščkast okus. Zraven pripravite riž, testenine ali krompir.

image_alt
Piščančja marsala s šampinjoni (VIDEO)

Četrtek: Pasulj

»Simpl kot pasulj« v dobesednem pomenu.

image_alt
Pasulj na hitro

Petek: Gratinirani mlinci

Da ne bo vedno musaka ali lazanja. To je prava specialiteta za november, ko nam tako zadišijo mlinci.

image_alt
Gratinirani mlinci z mletim mesom

 

Datum Objave: 4.11.2024 ob 06:11

Več iz te teme:

kosilordeče zeljeracamlinci

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.