Tedenski jedilnik: TOP 5 kosil za november
Ponedeljek: Juha iz rdečega zelja
Vijolična je barva sanj in domišljije, močna in skrivnostna pa bo pregnala tudi sivino slabega vremena.
Torek: Ragu
Ta jed zagotovo ne sme manjkati v novembru. Je prava paša za nos in brbončice, najpomembnejše pa je, da se odlično ujame s kozarcem rujnega – najbolje istega, kot je v njem. Odlično se poda k širokim rezancem, polenti, tudi z dobrim kruhom je božanski.
Sreda: Piščanec v bogati omaki
Skrivnost te specialitete se skriva v eni izmed sestavin – marsali. To je tradicionalno desertno vino s Sicilije, ki se uporablja za pripravo bogatih omak, saj le tem doda nekakšen edinstven karameliziran in oreščkast okus. Zraven pripravite riž, testenine ali krompir.
Četrtek: Pasulj
»Simpl kot pasulj« v dobesednem pomenu.
Petek: Gratinirani mlinci
Da ne bo vedno musaka ali lazanja. To je prava specialiteta za november, ko nam tako zadišijo mlinci.