Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: zares hitro pripravljena kosila

Omleta s šparglji je lahko odlično kosilo ob skledi solate. (Foto: Ale02/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Čeprav bo skuhana zares na hitro, je jed iz sezonskih, domačih in kakovostnih sestavin boljša od tiste zapletene in z zvenečim imenom. Dober tek!

Ponedeljek: Gosta in kremasta juha, ki je nared v manj kot pol ure, je trenutno naša najljubša različica iz te priljubljene pomladne zelenjave.

image_alt
Najbolj kremna in bogata špargljeva juha s sestavino, ki jo obožujete

Torek: Ali lahko v loncu, v katerem je v glavnem naložen krompir, ustvarimo zanimivo in večplastno jed, ki bo potrebovala le še dobro skledo solate in bo na mizi čudovit obrok.

image_alt
Iz ene ponve: pečen krompir v paradižnikovi omaki

Sreda: Piščanec, nataknjen na lesene palčke, je zelo priročen, da ga porabimo tudi kako drugače. Ni se nam treba ukvarjati z rezanjem mesa, to pa je pogosto že marinirano.

image_alt
Piščančja nabodala z zelenjavo iz voka

Četrtek: Ljubitelji špargljev smo prišli na svoj račun. Omleta je ena najpreprostejših jedi, ki pa jo je kljub temu treba pripraviti z veliko ljubezni. Ostati mora sočna!

image_alt
Popolna omleta s šparglji

Petek: Ljubitelji čemaža smo si letos že naredili zalogo v obliki pesta. Ne pozabimo na kozarček, ki se skriva v shrambi ali hladilniku! Privoščimo si ga s testeninami.

image_alt
Špageti s čemaževim pestom

 

Datum Objave: 8.4.2024 ob 05:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: