Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: zelo preprosta kosila za vsak dan

Odpri galerijo
A+   A-
Kosila, za katera ne porabimo veliko časa, so nam še posebno pri srcu, saj imamo več časa za odkrivanje še drugih lepih plati življenje.


Ponarejene testenine carbonara v desetih minutah bodo ravno pravšnje za začetek tedna. Skuhali si bomo odlično juho, ki jo na Poljskem opevajo že vrsto generacij, se pregrešili s pohanimi šnitami, v četrtek pa zadali malo bolj resno kosilo z mesom. Bi topel sendvič z jajcem? Idealno za petek, kajne?
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!


Ponedeljek: Testenine z jajci in pršutom


Ne čisto prava carbonara, tudi nič kaj zahtevnega – skoraj klasičen recept. Priprava: 2 minuti, čas kuhanja: približno 10 minut.

ni podpisa
ni podpisa

----

Torek: Juha s kislimi kumaricami


Za nas nekaj novega, na Poljskem pa je ta vložena zelenjava v juhi tradicija.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Pohane šnite iz pečice


Še ena večna uspešnica: pohane šnite, ki jo zna vsak pripraviti, zato najbrž vsakega zdaj, ko je veliko časa za kuhanje, tudi zanima, kako naj naredi, da bo enkrat nekaj drugačnega, posebnega.

Pohane snite
Pohane snite

Četrtek: Okusno pripravljeni sesekljani zrezki v paradižnikovi omaki


Postrežemo s čisto navadnim kuhanim rižem, kajti sočnost in kombinacija teh okusov česa drugega niti ne potrebujeta ali preneseta.

ni podpisa
ni podpisa
--

Petek: Topli sendviči z jajci iz pečice


Bogato nadevani sendviči so nam vsem zelo pri srcu. Sploh, če so topli in se ob ugrizu sir pregrešno razvleče. Za tiste sobote, ko nimamo časa za dolgo kuharijo, saj se raje odpravimo nekam na lepše in v naravo.

ni podpisa
ni podpisa

----

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Tamara Ružić
Datum Objave: 21.2.2022 ob 07:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: