Odprta Kuhinja

Tako najenostavneje narežemo papriko (navdušeni boste)

Odpri galerijo
A+   A-
Na tiktoku smo ponovno našli video, zaradi katerega se (malo za šalo in malo zares) sprašujemo, kako smo pred vsemi temi spletnimi triki in nasveti sploh živeli.


V teh dneh imamo kar nekaj opravka s paprikami. Še vedno dozorevajo na našem vrtu, zato kuhamo ajvar in jih polnimo. Nekatere pojemo sproti, del pa jih bomo shranili v zamrzovalnik, da bodo na zalogi vedno, ko si jih zaželimo.

No, pri pripravi polnjenih z rezanjem paprike nimamo veliko dela. Treba jim je odrezati le pokrovček s pecljem. Če pa to hrustljavo zelenjavo režemo za v solato, rižoto ali katero drugo jed, kjer si jo želimo v manjših rezinah oziroma koščkih, je že pametno, da poznamo najhitrejši in učinkovitejši način. Na tiktoku smo zasledili video, ki bi ga lahko označili ravno za slednje. Kako se tega nismo spomnili nikoli prej?
Za prikaz vsebine in boljšo uporabniško izkušnjo prosimo, da omogočite piškotke.



Kadar čistimo papriko, imamo navadno največ opravka s tem, kako odstraniti pecelj, ne da bi pri tem žrtvovali veliko mesa. In seveda, kako se čim bolj elegantno znebiti semen? V videu to naredijo tako, da najprej odrežejo le vrh zelenega peclja, da papriko lahko odložijo na ravno podlago. Nato pa se rezanja lotijo na spodnjem delu zelenjave. Zrežejo jo na štiri dele, da nastane nekakšna štirikraka zvezda, ki jo nato na podlagi prirežejo tik pri zelenem delu paprike, ki se drži tudi tiste košarice s semeni. Tako se v nekaj potezah znebimo vseh tistih delov paprike, ki si jih ne želimo v svojem kosilu. Smešno preprosto, kajne?

Zdaj, ko poznamo nov način, paprike nikoli več ne bomo rezali na starega. Ko nam bo zadišala tradicija, pa se bomo vsekakor še zatekli k starim dobrim receptom za polnjene paprike. Saj veste, nekaterih vonjev, okusov in občutkov pa se ne da modernizirati niti na vseh možnih družbenih omrežjih.
Preberite še: VIDEO: Najboljše polnjene paprike iz pečice

Fotografija: mediaphotos/Getty Images
Deloindom.si: Nitkast stročji fižol: v suši je veliko možnosti, da je takšen
Datum Objave: 15.7.2022 ob 07:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: