Odprta Kuhinja

Trik, da se bo papir za peko čarobno prilegal pekaču

Fotografija: Nature, food, landscape, travel/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Nič več slabe volje zaradi izmuzljivega in pomečkanega papirja za peko.


Predpostavimo, da se boste v kratkem lotili peke kruha, kolača ali pa celo mesne štruce. Ni pomembno, ali gre za sladko ali slano jed, v vsakem primeru boste najverjetneje uporabili pravokoten pekač, še prej pa ga obložili s papirjem za peko. Ker seveda nočete, da bi se masa prijela na njegove stene!
Priporočamo še: 4 triki z aluminijasto folijo, ki vam bodo spremenili življenje

No, pri papirju za peko pa se marsikdaj zatakne. Cel listič ima seveda preveliko površino, da bi se lepo prilegal pekaču. Zato ga vedno poskušamo nekako stlačiti vanj, pri tem pa ga mečkamo in včasih celo strgamo. Danes bomo poskrbeli, da luknje v papirju postanejo preteklost in da bo naslednja peka kot iz škatlice. Zraven pa bomo še malce povadili za prihajajoče obdobje zavijanja daril. Božič je že skorja pred vrati, kajne?


Kaj storiti? Papir za peko bomo najprej prilagodili obliki pekača, to pa bomo naredili tako, da bomo slednjega najprej obrnili na glavo. Papir bomo položili na njegovo dno in ga nato zapognili po stranicah navzdol, kot da zavijamo darilo. Nato ga bomo prepognili še ob drugih dveh ploskvah navzdol in dobili ravno prav zapognjeno površino, ki se prilega posodi za peko. Pri straneh papir zapognemo tako, da drži obliko, nato pa ga snamemo s pekača. Slednjega nato obrnemo in naš papirnati kvader vložimo vanj.

Zdaj moramo le še pripraviti odlično maso za v pekač in počakati, da iz pečice omamno zadiši. Mi vam priporočamo tale krasen recept za mesno štruco. No, pa tudi s temle limonovim kolačem nikakor ne morete zgrešiti.
Preberite še: Trik, kako ekspresno olupiti goro jabolk, ne da bi prijeli za nož

Fotografija: Nature, food, landscape, travel/Getty Images
Deloindom.si: Smešno preprost način, kako z lahkoto izdolbete bučo
Datum Objave: 31.10.2022 ob 07:10

Več iz te teme:

trikpekapekačpapir za peko

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.