Trik za zamrzovanje mletega mesa, da se bo hitreje odtalilo
Če imate v hladilniku paket mletega mesa, je odlično kosilo skoraj že zagotovljeno. Obstaja namreč tisoč in ena jed, ki jo lahko pripravimo iz te sestavine, pa naj bodo to hitra omaka za testenine, mesni polpeti, chili con carne in še bi lahko naštevali. Skratka, tudi v novem letu se bomo držali pravila, da imamo doma na zalogi vedno vsaj malo mletega mesa. Zato danes razkrivamo trik, v kakšni obliki ga je najbolj pametno zamrzniti.
Na družbenih omrežjih smo namreč zasledili zvijačo, ki se nam je zdela izredno pametna. Večina ljudi namreč meso zamrzne kar v embalaži, v kateri je bilo kupljeno. S tem seveda ni nič narobe, a taljenje takšnega paketa navadno traja kar nekaj časa, v zamrzovalniku pa predvsem zavzame ogromno prostora. Z današnjim trikom bomo tako rešili obe izmed naštetih težav. Poskrbeli bomo, da bo v skrinji ostalo več prostora, meso pa bo hitro odtaljeno, tudi če ga bomo zjutraj pozabili vzeti iz nje.
Kot bi zamrznili list papirja
Postopek je pravzaprav čisto preprost. Paket mesa odpremo in odmerimo porcijo, ki jo želimo zamrzniti. Prestavimo jo v vrečko za zamrzovanje, nato pa sledi korak, v katerem tiči bistvo tega trika. Vrečko nežno povaljamo z valjarjem in tako sploščimo meso, hkrati pa iz vrečke iztisnemo odvečen zrak. Nato paket zatesnimo in ga ustrezno označimo z datumom. Če valjarja nimamo pri roki, lahko uporabimo tudi steklenico.
Takšen paket bo v zamrzovalniku vzel čisto malo prostora, le malce več kot če bi zamrznili list papirja. Ko bomo potrebovali meso, ga le preložimo v hladilnik in v le nekaj urah bo nared za pripravo. Da zamrznjenih živil ni pametno odmrzovati pod toplo vodo, pa smo se že zmenili, kajne?
Onaplus.si: Sarma: zdrava specialiteta, ki jo je oboževal tudi Tito (po tem receptu)