Odprta Kuhinja

Trik za zamrzovanje mletega mesa, da se bo hitreje odtalilo

Trik za zamrzovanje mletega mesa. (Foto: Qwart/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Paketek mletega mesa v zamrzovalniku nas lahko velikokrat reši iz zagate, ko ob praznem hladilniku ne vemo, kaj bi za kosilo.

Če imate v hladilniku paket mletega mesa, je odlično kosilo skoraj že zagotovljeno. Obstaja namreč tisoč in ena jed, ki jo lahko pripravimo iz te sestavine, pa naj bodo to hitra omaka za testenine, mesni polpeti, chili con carne in še bi lahko naštevali. Skratka, tudi v novem letu se bomo držali pravila, da imamo doma na zalogi vedno vsaj malo mletega mesa. Zato danes razkrivamo trik, v kakšni obliki ga je najbolj pametno zamrzniti.

Na družbenih omrežjih smo namreč zasledili zvijačo, ki se nam je zdela izredno pametna. Večina ljudi namreč meso zamrzne kar v embalaži, v kateri je bilo kupljeno. S tem seveda ni nič narobe, a taljenje takšnega paketa navadno traja kar nekaj časa, v zamrzovalniku pa predvsem zavzame ogromno prostora. Z današnjim trikom bomo tako rešili obe izmed naštetih težav. Poskrbeli bomo, da bo v skrinji ostalo več prostora, meso pa bo hitro odtaljeno, tudi če ga bomo zjutraj pozabili vzeti iz nje.

Kot bi zamrznili list papirja

Postopek je pravzaprav čisto preprost. Paket mesa odpremo in odmerimo porcijo, ki jo želimo zamrzniti. Prestavimo jo v vrečko za zamrzovanje, nato pa sledi korak, v katerem tiči bistvo tega trika. Vrečko nežno povaljamo z valjarjem in tako sploščimo meso, hkrati pa iz vrečke iztisnemo odvečen zrak. Nato paket zatesnimo in ga ustrezno označimo z datumom. Če valjarja nimamo pri roki, lahko uporabimo tudi steklenico.

Takšen paket bo v zamrzovalniku vzel čisto malo prostora, le malce več kot če bi zamrznili list papirja. Ko bomo potrebovali meso, ga le preložimo v hladilnik in v le nekaj urah bo nared za pripravo. Da zamrznjenih živil ni pametno odmrzovati pod toplo vodo, pa smo se že zmenili, kajne?

image_alt
Če imate na zalogi goveje zrezke, lahko skuhate to fit kosilo

Onaplus.si: Sarma: zdrava specialiteta, ki jo je oboževal tudi Tito (po tem receptu)

 

 

 

 

Datum Objave: 12.1.2024 ob 07:01

Več iz te teme:

zamrzovanje mesamleto mesozamrzovalnik

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.