Recepti
▾
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Že poznate ta trik, kako iz sataraša izvleči največ okusa?
Najboljši sendviči, ki jih moramo poskusiti med obiskom Italije
Pridelovalec našemu bralcu razkril, kako v sekundi prepoznati dobro lubenico (brez vohanja, trkanja in ostalih čarovnij)
Tedenski jedilnik: dobra kosila, s katerimi razveselimo vso družino
Z veliko zelenjave, ki je prav zdaj na voljo. Naj vam tekne!
Mateja Delakorda
Hit poletja: osvežilna solata iz trakcev bučk, korenja in jabolk (VIDEO)
Imate na vrtu ali v hladilniku kaj bučk? Potem bo ta osvežilna solata z bučkami, v katero dodamo še korenje in jabolka, prava ideja.
Špela Ankele
Tiktok testenine s špinačo
Nekoliko po naše: namesto fete smo uporabili mladi sir, dodali pa še nekaj sestavin.
Špela Ankele
Video
Hit poletja: osvežilna solata iz trakcev bučk, korenja in jabolk (VIDEO)
Imate na vrtu ali v hladilniku kaj bučk? Potem bo ta osvežilna solata z bučkami, v katero dodamo še korenje in jabolka, prava ideja.
Affogato: kava in sladica v enem (VIDEO)
Ko v skodelici ali lepem kozarčku združimo tisto dvoje, kar nas po obedu najbolj razveseli – dišečo in močno kavico ter kepico najbolj kremastega sladoleda.
Kimči, kot se ga loti Brina (VIDEO)
Tradicionalna korejska jed je predvsem priloga različnim jedem.
Lahka poletna solata iz svežih bučk (VIDEO)
Pred vami je popolna priloga jedem na žaru, v vročih dneh pa tudi lahka samostojna jed s kosom rustikalnega kruha.
Nekaj najboljšega, kar lahko naredite iz šopka peteršilja (VIDEO)
Če vam na vrtu raste velik grm peteršilja ali pa ste na kakšni od lokalnih tržnic kupili prekrasen šopek tega zelenja, ga v nekaj minutah lahko spremenite v čudovit pesto. Uporabite ga lahko na več načinov, zato je tu nekaj poletnih idej.
Domače lučke, ki jih naredimo iz vode in sirupa (VIDEO)
Te osvežilne lučke so odlična poslastica za sončen dan, sploh če prirejate piknik.
Brina ima recept, da bo hobotnica tako dobra kot iz restavracije (VIDEO)
Vsi, ki obožujete hobotnico, tukaj je nekaj za vas. Naša mlada kuharica Brina se je te morske specialitete lotila kot pravi chef.
Kumarična solata, ki je postala viralna: preverili smo, ali je res tako dobra (VIDEO)
Ko smo že podvomili, da lahko najdemo nov recept za kumarično solato, se je na tiktoku pojavil Logan Moffitt, fant s kumaricami, kot mu radi rečejo, ki vsak dan deli novo idejo s to sestavino in tudi s kimčijem.
Vložene bučke v kisu: tako bodo ostale hrustljave in ne bodo potemnele (VIDEO)
To je preprost in okusen recept za hrustljave bučke iz kozarca, ki jih lahko shranimo za zimo ali pa jih uživamo že po nekaj dneh.
Piña colada: najbolj priljubljen tropski koktajl, ki si ga lahko zelo preprosto zmešamo kar sami (VIDEO)
Piña colada je pravi tropski koktajl s sladko, kremasto in osvežilno aromo, ki združuje okuse ananasa, kokosa in belega ruma.
Pecivo z beljakovo kapo in jagodičevjem (VIDEO)
Najboljši so tisti preverjeni recepti, ki potujejo iz roda v rod. In recept za to preprosto pecivo z beljakovo kapico nam je zaupala bralka Janja iz Kranja, ki ga je dobila od babice, odlične kuharice.
Sladica v nekaj minutah: vroče jagode s sladoledom (VIDEO)
Vroče jagode s sladoledom (ter stepeno smetano za povrh) so res odlična ideja za poletno sladkanje.
Odprta kuhinja Neli Selan: zatočišče sredi gozda
Prav zanimivo se mi je zdelo, ko se je Neli Selan odločila, da bo razkazala svojo »drugo« kuhinjo, v hiški sredi gozdov Dolenjske, kamor se umakne pred hitrim tempom vsakdanjika v prestolnici. Tu je vse izjemno mirno, zeleno, nekako pravljično in zelo osebno.
Karina Cunder Reščič
Affogato: kava in sladica v enem (VIDEO)
Ko v skodelici ali lepem kozarčku združimo tisto dvoje, kar nas po obedu najbolj razveseli – dišečo in močno kavico ter kepico najbolj kremastega sladoleda.
Odprta kuhinja
Klasike z Yasko: mučkalica, tradicionalna balkanska jed iz zelenjave in mesa
V nekaterih balkanskih restavracijah jo lahko najdemo tudi pod imenom svinjski golaž z zelenjavo. Pripravljamo jo celo leto, kadar bi radi pojedli nekaj bolj nasitnega in toplega, osnova pa sta pečeno meso in mešanica popečene zelenjave.
Jasmina Pirnar Krope
Namaz iz paprike in paradižnika (iz nove knjige Urške Fartelj, 220 stopinj poševno)
Sezonska in praktična ideja iz pete knjige priljubljene prekmurske blogerke.
Kimči, kot se ga loti Brina (VIDEO)
Tradicionalna korejska jed je predvsem priloga različnim jedem.
Odprta kuhinja
To morate narediti z olupki paradižnika, če kuhate mezgo
Pri kuharski pridelavi izgubimo med 15 in 20 odstotki paradižnika, največkrat zaradi olupka. A prav ta je najbolj koristen del.
Karina Cunder Reščič
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Že poznate ta trik, kako iz sataraša izvleči največ okusa?
Tedenski jedilnik: dobra kosila, s katerimi razveselimo vso družino
Pridelovalec našemu bralcu razkril, kako v sekundi prepoznati dobro lubenico (brez vohanja, trkanja in ostalih čarovnij)
Hit poletja: osvežilna solata iz trakcev bučk, korenja in jabolk (VIDEO)
Tiskana izdaja
Recepti
Hit poletja: osvežilna solata iz trakcev bučk, korenja in jabolk (VIDEO)
Tiktok testenine s špinačo
Nekoliko po naše: namesto fete smo uporabili mladi sir, dodali pa še nekaj sestavin.
Affogato: kava in sladica v enem (VIDEO)
Klasike z Yasko: mučkalica, tradicionalna balkanska jed iz zelenjave in mesa
Namaz iz paprike in paradižnika (iz nove knjige Urške Fartelj, 220 stopinj poševno)
Recepti
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Copyright ©2025 Odprta kuhinja, Vse pravice pridržane.