Recepti
▾
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Klasike z Yasko: Tres leches (po domače trileče), najbolj sočna sladica na svetu
Pokukajte v Špelino kuhinjo in njen mali organizirani kaos
Obiskali smo GO! Pasta v Gorici: kaj so karnijski cjarsoni in kako se razlikujejo od idrijskih žlikrofov?
Tedenski jedilnik: kosila, ki se jih ne moremo naveličati
Pomladi naravnost hlepimo po dobri čemaževi juhi, nikoli se ne branimo dobrega narastka, kaj šele bogate bolonjske omake.
Odprta kuhinja
Izvolite recept za »ta pravi« libanonski humus (in kako se razlikuje od tistega, ki ga običajno naredimo doma)
Humus je priljubljen bližnjevzhodni namaz iz čičerke, ki je v zadnjih letih postal stalnica tudi na naših mizah. Čeprav se zdi priprava na prvi pogled preprosta, obstajajo pomembne razlike med tradicionalnim libanonskim humusom in različicami, ki jih pogosto sami pripravljamo doma.
Kaja Berlot
To pa morate narediti: jerpica – sploščen slovenski kruh, ki ga posujemo z ocvirki
Jerpici ponekod rečejo erpica, pršjača, ocvirkovka ali kar pogača; nizek kruh so posuli z ocvirki ali premazali s smetano.
Špela Ankele
Video
Zelena boginja: hrustljava, kremasta, bogata, zelena in zares božanska solata (VIDEO)
V trendu so solatne sklede, ki so že same po sebi obrok. Prav posebno pozornost si je v poplavi receptov, ki obljubljajo vitalnost in višek energije, priborila sestavljanka iz zelenih sestavin različnih tekstur, kot so sveže zelje, mlada čebulica, kumare in zeleno jabolko, prelita pa je s kremasto mešanico orehov, česna, špinače, bazilike, čebule in še nekaterih drugih dodatkov. Pred vami je Brinina različica.
Piščanec po milansko (VIDEO)
Hrustljave piščančje prsi in nežna sveža solatka. Kosilo za prve pomladne dni, ki ne vzame veliko časa.
Domače drobnjakovo olje – kuharski trik za piko na i, ki vam bo noro všeč (VIDEO)
Tisti profi dodatek v restavracijah, ki vsako jed dvigne na višji nivo? Domače drobnjakovo olje je hit, pripravljen v minuti!
Močnik ali mlečni sok: recept, da ne bomo pozabili, kako so ga kuhale naše babice (VIDEO)
Že malo pozabljena stara slovenska jed, ki jo v osnovi naredimo iz samo treh sestavin – moke, jajca in mleka. Včasih je bila na mizi skoraj vsak dan, mi pa jo za obujanje lepih spominov priporočamo kot prijeten nedeljski zajtrk.
Bagli: pecivo iz kvašenega testa z luknjo na sredini (VIDEO)
Bagli so tisto pecivo iz kvašenega testa, ki ima na sredini luknjo. So pravi hit v newyorških delikatesah, kjer smo dobili tudi navdih to, kako naj te žemljice dopolnimo.
Korenčkova milijonska juha: številka ena med otroki (VIDEO)
Najhitreje pripravljena juha za uteho, ki so nam jo kuhale že naše mame in babice.
Japonski jajčni sendvič ali tamago sando (VIDEO)
Sloviti sendvič, v domovini, na Japonskem, znan kot tamago sando, med dvema rezinama mehkega toasta oziroma mlečnega kruha skriva bogat kremast nadev, na sredini pa preseneti mehko kuhano jajce, s še malo tekočo sredico.
Specimo sami doma: krasen kruh z drožmi (VIDEO)
Ker obožujemo dišeč kruh z drožmi, je tu postopek, ki ga v domači kuhinji vsak teden vsaj dvakrat ponovi naša novinarka Špela Ankele.
Čemaževa juha malo drugače (VIDEO)
Divji česen s svojo značilno aromo in zdravilnimi lastnostmi popestri številne jedi in med njimi je zagotovo nepogrešljiva čemaževa juha.
Rulada z banano (VIDEO)
Kremasta sladica, ki se je mnogi radi spomnijo z nedeljskih kosil v dobrih starih časih. Mirjam Grilc jo je malce poenostavila in v njej združila dva čudovita okusa – kakav in brusnično marmelado.
Ameriške palačinke po naše: odlična sladica za po krepki juhi ali enolončnici (VIDEO)
Iz sestavin, ki so verjetno že zdajle v vaši kuhinji, lahko pripravimo te fine palačinke, ki jih otroci obožujejo. Preprosto, poceni in hitro pripravljeno!
Če ste ljubitelji gratiniranih palačink, jih morate pripraviti še tako (VIDEO)
Ob svetovnem dnevu palačink imamo za vas nebeško dobro različico. Polnjene so z okusnim orehovim nadevom in prelite z bogato vaniljevo kremo.
Tako pripravljena krompirjeva solata bo še bolj bogatega okusa
Pogosto se zgodi, da želimo ob ribi postreči krompir, pa se ne moremo odločiti, v kakšni obliki. Naj pripravimo hladno krompirjevo solato ali bi zraven bolj teknil pečen oziroma kuhan?
Midva Kuhava
Lastnik znane ljubljanske restavracije odgovarja: Kako veste, ali je losos zares svež?
Losos je zaradi svojega nežnega okusa in bogate hranilne vrednosti priljubljena izbira med ljubitelji morske hrane. Vendar pa je pri uživanju vseh njegovih čarov ključnega pomena, da pri nakupu prepoznamo, ali je riba sveža ali ne.
Kaja Berlot
Langoš: 3 triki za pripravo in recept
Simona Jaklovič Hostej, ki se strastno ukvarja s cvrtjem langošev, nam je zaupala svoje najljubše trike, da langoš odlično uspe.
Špela Ankele
Recept za doma pripravljene ribje palčke: nikoli več ne boste pomislili, da bi jih kupili
Ribjih palčk se drži slab sloves. Navadno hrustamo kupljene, ki vsebujejo malo ribjega mesa in še manj okusa. Domače so še bolj hrustljave, čeprav so pečene v pečici (spomladi imamo vsi poln pisker cvrtja, s katerim smo preganjali zimo).
Midva Kuhava
Kako skuhati puding, da ga ni potrebno mešati ves čas: trik starih mam, ki nikoli ničesar ne prismodijo
Puding je ena izmed tistih preprostih, a priljubljenih sladic, ki jih z veseljem pripravljamo tako otrokom kot odraslim. A vsak, ki ga je kdaj kuhal, ve, da klasičen recept zahteva stalno mešanje, ki se, če pri tem nismo dovolj vestni, lahko hitro spremeni v prismojeno maso grudic. Na srečo imajo stare mame preizkušen trik, s katerim bo puding popolno gladek in kremast, brez nenehnega mešanja. Kako jim uspe?
Alojz Felix Jermann: vinski vplivnež
Alojz Felix Jermann prihaja iz resnično ugledne vinarske družine s koreninami v briški Biljani. Za potomce vinarjev se pogosto zdi, da je njihova pot začrtana vnaprej, Felix pa je, čeprav je somelje in deluje v trženju, izbral drugačno smer. Njegova strast je digitalno komuniciranje, večina bi mu verjetno rekla vinski vplivnež. Je mlad, nasmejan, izobražen in neumoren.
Karina Cunder Reščič
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Klasike z Yasko: Tres leches (po domače trileče), najbolj sočna sladica na svetu
Pokukajte v Špelino kuhinjo in njen mali organizirani kaos
Obiskali smo GO! Pasta v Gorici: kaj so karnijski cjarsoni in kako se razlikujejo od idrijskih žlikrofov?
Pozabite na pavlovo, to je letošnji hit pomladnih sladic
Tiskana izdaja
Recepti
Izvolite recept za »ta pravi« libanonski humus (in kako se razlikuje od tistega, ki ga običajno naredimo doma)
To pa morate narediti: jerpica – sploščen slovenski kruh, ki ga posujemo z ocvirki
Jerpici ponekod rečejo erpica, pršjača, ocvirkovka ali kar pogača; nizek kruh so posuli z ocvirki ali premazali s smetano.
Tako pripravljena krompirjeva solata bo še bolj bogatega okusa
Langoš: 3 triki za pripravo in recept
Recept za doma pripravljene ribje palčke: nikoli več ne boste pomislili, da bi jih kupili
Recepti
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Copyright ©2025 Odprta kuhinja, Vse pravice pridržane.