Odprta Kuhinja
  • Recepti▾
    • Kaj skuhati

      • Video
      • Hitro in preprosto
      • Testenine
      • Rižota
      • Solate
      • Brezmesne jedi
    • Po priložnosti

      • Piknik
      • Valentinovo
      • Pust
      • Božič in novo leto
      • Velika noč
      • Zabava
      • Noč čarovnic
      • Brunch
      • Martinovo
      • Rojstni dan
    • Obrok

      • Kosilo
      • Večerja
      • Prigrizek
      • Malica
      • Zajtrk
    • Tip jedi

      • Pijača
      • Pečenka
      • Priloga
      • Glavna jed
      • Kruh
      • Mesne jedi
      • Morska hrana
      • Testenine
      • Zrezki
      • Sladice
      • Domači pripravki
      • Rižota
      • Sladoled
      • Solate
      • Omaka
      • Juhe in enolončnice
      • Predjedi
      • Zelenjavne jedi
    • Sestavine

      • Stročnice
      • Rdeče zelje
      • Mleko
      • Ajdova kaša
      • Vlečeno testo
      • Leča
      • Piščanec
      • Ribe in morski sadeži
      • Listnato testo
      • Svinjina
      • Jajca
      • Kislo zelje
      • Jogurt
      • Krompir
      • Testenine
      • Žita
      • Riž
      • Skuta
      • Govedina
    • Dieta

      • Vegi
      • FIT
      • Brez glutena
      • Veganstvo
    • Kuhinja

      • Mehiška kuhinja
      • Balkanska kuhinja
      • Grška kuhinja
      • Slovenska kuhinja
      • Italijanska kuhinja
      • Azijska kuhinja
    • Brez ostankov
  • Triki in namigi
  • Brbotanje
  • Izleti in dogodki
  • Video
  • Studio OK
  • Kuharske delavnice

Bottura navdušuje z dobrodelno kuharsko knjigo, v kateri najdemo tudi recept Ane Roš

Slavni italijanski kuhar Massimo Bottura in naš Luka Jezeršek sta na Pogačarjevem trgu pripravljala hrano s filozofijo nič zavržene hrane. Ljubljana, Slovenija 26.maja 2017.[Bottura Massimo,kuharji,chefi,kuhanje,hrana,Odprta kuhinja,portreti,Ljubljana,Slovenija]
Odpri galerijo
A+   A-
Še ne dolgo nazaj smo z enim najboljših chefov na svetu poklepetali za Odprto kuhinjo, tokrat pa nas je razveselil z novico o novi knjigi z naslovom Kruh je zlato (Bread is Gold).



Ko tako velika imena svetovne kuharije, kot je prisrčni Italijan Massimo Bottura, izdajo novo knjigo, med kulinaričnimi navdušenci dobesedno zašelesti od navdušenja. Kako šele, ko chef zakuha knjigo z druščino ostalih svetovnih kuharskih eminenc, kot so Alain Ducasse, Alex Atala (D.O.M.), Ferran and Albert Adrià, Gastón Acurio (Astrid y Gaston), Jessica Murphy (Kai Cafe & Restaurant), , Alice Delcourt (Erba Brusca), Michel Troisgros (Maison Troisgros)? Najlepše pri tem pa je, da med vsemi 45 sodelujočimi imeni najdemo tudi našo Ano Roš.

Katero jed je Roševa prispevala, še nismo izvedeli, vemo pa, da so vsi recepti in zgodbe, ki jih Bottura naveže nanje, nastali za njegov skupnostni projekt tako imenovanih kuhinj reffetorio, v katerih so glavne sestavine pravzaprav hrana, ki bi jo sicer zavrgli, obroke pa se postreže večinoma revnim. Kuhar navdušeno opisuje osebne izkušnje, pripetljaje in spomine, ki so v družbi sodelujočih kuharjev nastali ob kreiranju receptur in postreže s fotodokumentacijo zakulisja vseh teh dogodkov in sodelovanj.

https://www.youtube.com/watch?v=Vz5lK5lzqYY

V knjigi poleg zgodb najdete 165 izjemnih, a enostavnih receptov iz navadnih sestavin, ki vam bodo olajšali vsakodnevno spopadanje s pomankanjem idej pri kuhanju kosila ali večerje. Najboljše pri tem pa je, da boste z nakupom knjige Botturi pomagali pri uresničevanju njegovega poslanstva v želji nahraniti lačne na planetu in ustanoviti tisoč skupnostnih kuhinj širom po svetu.

Knjigo lahko naročite na tej povezavi.
Za prikaz vsebine in boljšo uporabniško izkušnjo prosimo, da omogočite piškotke.



Naslovna fotografija: Jure Eržen/Delo

Preberite še: Bottura: Brez etike kuhinja nima lepote, tehnologija pa vrednosti


Datum Objave: 23.11.2017 ob 18:11

Več iz te teme:

zero wastemassimo botturaAna Roškuharska knjiga

Naročite se na e-novice:

M
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.
ZADNJE
  • Karmen Čelam (The Petiscos): Slovenka, ki obvlada kulinarično sceno v Portu
  • Piščančja nabodala z arašidi: dobro za znoret
  • Jagodna marmelada: nov postopek kuhanja in skrivna sestavina, ki jo naredi nekaj posebnega (VIDEO)
  • Obiskali smo festival Okusi Vipavske: to je naš izbor dobrot iz te lepe doline
  • Klasičen vinaigrette: emulzija za solate ali marinade (VIDEO)
  • Pregreta smetana: specialiteta iz Laškega in okolice, ki izboljša marsikatero sladico
Več >>
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
  • Jagodna marmelada: nov postopek kuhanja in skrivna sestavina, ki jo naredi nekaj posebnega (VIDEO)
  • Piščančja nabodala z arašidi: dobro za znoret
  • Kulinarična avantura pod milim nebom
  • Nika Merdjadi, hčerka Karima Merdjadija: frizerka, ki se je odločila za slaščičarstvo
Tiskana izdaja
Prva stran tiskane izdaje
Odprta Kuhinja logo
  • Recepti
  • Triki in namigi
  • Brbotanje
  • Izleti in dogodki
  • Video
  • Studio OK
  • Kuharske delavnice
Vse pravice pridržane © 2018 - 2025 Odprta kuhinja.
POGOJI UPORABE|OGLAŠEVANJE|PIŠKOTKI|KONTAKT|POLITIKA VARSTVA ZASEBNOSTI

Odprta Kuhinja
Recepti

Kaj skuhati

VideoHitro in preprostoTestenineRižotaSolateBrezmesne jedi

Po priložnosti

PiknikValentinovoPustBožič in novo letoVelika nočZabavaNoč čarovnicBrunchMartinovoRojstni dan

Obrok

KosiloVečerjaPrigrizekMalicaZajtrk

Tip jedi

PijačaPečenkaPrilogaGlavna jedKruhMesne jediMorska hranaTestenineZrezkiSladiceDomači pripravkiRižotaSladoledSolateOmakaJuhe in enolončnicePredjediZelenjavne jedi

Sestavine

StročniceRdeče zeljeMlekoAjdova kašaVlečeno testoLečaPiščanecRibe in morski sadežiListnato testoSvinjinaJajcaKislo zeljeJogurtKrompirTestenineŽitaRižSkutaGovedina

Dieta

VegiFITBrez glutenaVeganstvo

Kuhinja

Mehiška kuhinjaBalkanska kuhinjaGrška kuhinjaSlovenska kuhinjaItalijanska kuhinjaAzijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice

Copyright ©2025 Odprta kuhinja, Vse pravice pridržane.