10 receptov z rdečim zeljem

Odpri galerijo
A+ A-
Okoli martinovega zasije sestavina, ki s svojo lepo barvo preganja melanholijo meglenih jesenskih dni. Rdeče zelje je lahko popolna priloga, pomemben del glavne jedi, pa tudi domači probiotik iz kozarčkov.
Rdeče zelje z jabolkom, hruško in vinom
Za popoln Martinov krožnik in zaokrožen sladek okus.

ni podpisa
--
Gratinirani mlinci z dušenim rdečim zeljem
Naredimo vnaprej: Skuhajte mlince in podušite rdeče zelje. Naslednji dan vse skupaj združite v pekaču, prelijte in specite.

ni podpisa
--
Rdeče zelje: pozabite cimet, presenetljivi dodatki, ki povzdignejo okus, so …
Ključna priloga martinove pojedine malce drugače, a vseeno tako pripravljena, da lahko postane naša nova tradicija.

ni podpisa
--
»Sezonska solata« iz rdečega zelja, pese in pomaranče, potresena z orehi
Preprosta in kot nalašč za to obdobje.

ni podpisa
--
Božanska juha iz rdečega zelja
Vijolična je barva sanj in domišljije, močna in skrivnostna pa bo pregnala tudi sivino slabega vremena.

ni podpisa
--
Lazanja z rdečim zeljem
Bolonjska omaka malo drugače.

ni podpisa
--
Zvitki iz rdečega zelja
Jed, ki odganja melanholijo.

ni podpisa
--
Juha iz rdečega zelja
Z nekaj dodatki lahko celo enolončnica.

ni podpisa
--
Martinova solata
Ali kako ne zaužiti tedenske količine kalorij na en praznik.

ni podpisa
--
Kisanje rdečega zelja za domačo zalogo probiotikov
Vzemite stvar v svoje roke in si pripravite svojo prvo zalogo probiotikov, nato pa še drugo in tako naprej do konca zime in še malo v pomlad. Seveda se splača. Kupite zelje na ekološki kmetiji, da vaše domače zdravilo ne bo imelo stranskih učinkov.

--
Preberite tudi: Odporna pljuča in drugi razlogi za uživanje rdečega zelja (ter za koga ni primerno)
Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno
Datum Objave: 11.11.2021 ob 11:11