12 najbolj priljubljenih sladic pomladno-poletnega časa

Kdo se strinja, da prihaja čas najboljših sladkih grižljajev, v katerih se skrivajo jagode, češnje in borovnice?

Sladice so v toplejšem delu leta še bolj kremaste, a polne svežine, ki jo pričarajo sadje, jogurti in skuta. Mi si pozne pomladi in poletja preprosto ne predstavljamo brez torte pavlova, raznoraznih strjenk, panakot, zloženk, zavitkov in pa omamnih sirčkovih pit brez peke. Verjamemo, da bodo spodaj podani recepti postali tudi vaši najljubši.

Za še več idej vas vabimo v našo facebook skupino Piškoti, tortice in sladice.

Pavlova, ki bo med peko ostala snežno bela

Tokrat smo baletno krilce naredili v družbi jasmina.


Božanska tiramisu torta z irskim likerjem in malinami

Tiramisujeva nova oblačila.


Bezgova panakota z jagodami

Preprosta in okusna sladica, ki bo goste pustila brez besed!


Odlična češnjeva zloženka, ki je zelo preprosta za pripravo

No, naravnost z drevesa so seveda najboljše. Ampak, zakaj bi se omejevali? Češnjeva zloženka bo kot nalašč, da se to sadje malce pobaha.


Božanski češnjev cheesecake Nigelle Lawson #brezpeke

Mmm, si lahko zamislite boljšo majsko sladico kot svež češnjev cheesecake?


Popolna sladica v kozarčku: limonova krema (posset)

Čeprav jogurtove strjenke in panakote poznamo že na pamet, se k njim vedno znova vračamo zaradi svežine, prijetne teksture in odličnega ujemanja s sadjem.


Skutne kocke z malinami in timijanom

Poletna sladica brez peke.


VIDEO: Kocke z jagodami in s kokosom brez peke

Sladica je polna sončnega okusa kokosa in jagod, ki kličejo tople dni. Te kocke, ki so res utelešenje vsega dobrega, si bomo z velikimi očmi privoščili na domači vrtni zabavi ali po nedeljskem kosilu.


Cheesecake brez peke z belo čokolado

Mmmm, kako dobra torta!


Skutna strjenka z vročimi borovnicami

Za odganjanje slabe vesti imamo prav posebnega aduta v kratkem rokavu – kremno skutno strjenko, ki se kar topi pod vročimi borovnicami.


Palačinka za lenobe

Palačinke, to pa je tradicija, ki se ji človek dobrovoljno priključi, morate priznati. Tokrat malo drugače, po holandskem vzoru.


Cheesecake z belo čokolado in borovnicami #brezpeke

Narejena v hipu in nesramno dobra.

 

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana