7 poletnih receptov z mocarelo in burrato

Odpri galerijo
A+ A-
Sir, ki se ne bi mogel lepše topiti in ki še tako dolgočasno solato naredi popolno.
Mocarela, nitast sir, ki ga delajo z raztegovanjem v vroči vodi, je naša stara znanka. Odlično se obnese na zelenjavnih in mesnih jedeh iz pečice, v nadevih ali kar tako na solati. Podobno je z burrato, ki je mesto v naših trgovinag zasedla šele pred kratkim časom. Ta je šele pregrešna. Je nekakšno izboljšano nadaljevanje za sladokusce, mocarela, ki v sredici skriva trakove tega sira v sladki smetani.
Božanski arancini
Slasten riž, na sredini pa mehka mocarela. Navdih, ki prihaja s Sicilije.


Zapečene testenine s pečeno rdečo papriko in mocarelo
Izvrstna brezmesna jed, ki je najboljša pravkar pečena.

ni podpisa
--
Porabite star kruh in paradižnike v tej odlični solati panzanella
Klasična toskanska solata, ki nam pomaga pospraviti vrt ali hladilnik. Tokrat je pripravljena po navdihu iz Vipavske doline, ob njej pa si je treba privoščiti kozarec piva.

ni podpisa
--
Vrhunska pica z burrato
Največji izziv hišnega picopeka je testo in za najboljše rezultate moramo pečico prepričati, naj posnema krušno peč.

ni podpisa
--
Kruhki z mocarelo
Gneča na kavču pred tv, gneča v pekaču.

ni podpisa
--
Sardele v pečici s paradižnikom in mocarelo
Za prirpavo izberite večje ribice, ponudite pa jo s solato.

ni podpisa
--
Popolni fokača sendviči
Ta vrsta italijanskega kruha, ki ga nekako kar »nalijemo« v pekač, nima sezone in ljudje jo, slišimo, veliko pripravljajo zdaj, ko si krajšajo čas tudi s kuhanjem.

ni podpisa
--
Naslovna fotografija: Midva kuhava
Datum Objave: 10.8.2020 ob 10:08