Dušeno rdeče zelje na 3 načine
Odpri galerijo
A+ A-
Dušeno rdeče zelje je najbolj pomemba priloga na martinovi pojedini, nikar pa ne pozabimo nanj tudi druge dni v sezoni.
1. Z zaseko, slanino in janežem
Ključna priloga martinove pojedine malce drugače, a vseeno tako pripravljena, da lahko postane naša nova tradicija. Pozabite cimet, presenetljivi dodatki, ki povzdignejo okus, so …
2. Z rozinami
Dušeno rdeče zelje je zelo podobno belemu, čeprav ga praviloma malce sladkamo, se poda k slanim jedem, predvsem k pečenemu mesu, svinjski pečenki ali perutnini. Obvezno ga kisamo, z vinom ali kisom, ki bosta lepo dopolnila sladek okus. Osnovni recept lahko nadgradimo, zanimiv dodatek so rozine, ki jih kuhamo zadnjih petnajst ali dvajset minut, na koncu pa dodamo še orehe ali druge oreške.
3. Z jabolkom, hruško in vinom
Za popoln Martinov krožnik in zaokrožen sladek okus. Na meniju martinove pojedine Urške Fartelj.
Priporočamo še: Martinova gos z bogatim nadevom (VIDEO)
Naslovna fotografija: travellinglight/Getty Images
Deloindom.si: Ogrevanje z lesom in energetska kriza
Datum Objave: 8.11.2022 ob 06:11