Odprta Kuhinja

Francoska solata na tri načine

Christmas and New year Olivier salad, traditional Russian food with decoration, gifts, green tree branch on wooden rustic table. (Christmas and New year Olivier salad, traditional Russian food with decoration, gifts, green tree branch on wooden rustic
Odpri galerijo
A+   A-
Retro jed, ki je vedno aktualna. Med Slovenci zagotovo zapisana kot kraljica med prilogami na prazničnih mizah. Malce smo jo posodobili in ji nadeli moderna oblačila. Izberite med fit različico, vegansko in s pirino kašo.


Z grškim jogurtom


Levji delež okusa v francoski solati prispeva majoneza, in če njo spodiš, ostane velika luknja. Tale solatka je bolj sveža in kiselkasta in se pošteno trudi postaviti ob bok mastni, a slastni klasični francoski. Tu ne gre za boj med njima, ampak za okusno alternativo, ki ne teži s slabo vestjo ob pridnem nabiranju špeha.

Bowl of traditional russian salad on blue wooden table.
Bowl of traditional russian salad on blue wooden table.

--

Veganska različica


Najbolj slastna bo na hrustljavo opečenem kruhu.

ni podpisa
ni podpisa

--

S pirino kašo


Namesto pirine kaše lahko uporabite pšenično, ješprenj, celo ajdovo kašo, vendar je prvo treba kuhati precej manj časa. Da bodo imeli še zobje kaj dela.

ni podpisa
ni podpisa

--

Naslovna fotografija: Getty Images
Datum Objave: 23.12.2020 ob 16:12

Več iz te teme:

prilogeveganskogrški jogurtfrancoska solatapirina kaša

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja