Francoska solata na tri načine

Retro jed, ki je vedno aktualna. Med Slovenci zagotovo zapisana kot kraljica med prilogami na prazničnih mizah. Malce smo jo posodobili in ji nadeli moderna oblačila. Izberite med fit različico, vegansko in s pirino kašo.

Z grškim jogurtom

Levji delež okusa v francoski solati prispeva majoneza, in če njo spodiš, ostane velika luknja. Tale solatka je bolj sveža in kiselkasta in se pošteno trudi postaviti ob bok mastni, a slastni klasični francoski. Tu ne gre za boj med njima, ampak za okusno alternativo, ki ne teži s slabo vestjo ob pridnem nabiranju špeha.


Veganska različica

Najbolj slastna bo na hrustljavo opečenem kruhu.


S pirino kašo

Namesto pirine kaše lahko uporabite pšenično, ješprenj, celo ajdovo kašo, vendar je prvo treba kuhati precej manj časa. Da bodo imeli še zobje kaj dela.


Naslovna fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed