Odprta Kuhinja

Ježki, kroglice, bombice: 7 receptov, ki jih obožujete

Odpri galerijo
A+   A-
Kaj najhitreje izgine s pladnja, polnega prazničnih sladkarij? Običajno tiste kroglice, posute s kokosom, mletimi oreščki ali mrvicami, kajne?



Kako jih najraje poimenujete: ježki, kroglice ali bombice? Najverjetneje nam najlepše spomine pričara prav beseda, ki označuje simpatično bodičasto žival, še posebno ljubo najmlajšim. Kakorkoli, zbrali smo nekaj odličnih in preprostih receptov za retro sladico v novih oblačilih. Pogoj priprave: brez peke!

Kokosove kroglice s pomarančnim sokom in rumom


Eksotika z okusom praznikov.

ni podpisa
ni podpisa

--

Ježki za uvod v veseli december


Ne bodo navdušeni le otroci, zagotovo! To ni zaman kultna sladica.

ni podpisa
ni podpisa

--

Mandljeve energijske kroglice


Zabavne in preproste kroglice za hiter in zdrav energijski prigrizek, brez glutena in na rastlinski osnovi!

ni podpisa
ni podpisa

--

Jabolčni ježki


Najraje imamo sladice iz otroštva, ki jim nadenemo nova oblačila. Tokrat glavno vlogo igrajo jabolka, zaradi katerih so ježki lahkotnejši.

ni podpisa
ni podpisa

--

Bučne kroglice


Brez jajc in mlečnih izdelkov.

ni podpisa
ni podpisa

--

Rumove kroglice presenečenja: sočne, mehke in čudovitega okusa


Ste opazili, kako nam letos prijajo klasični recepti? Najbrž zato, ker nam prinašajo občutek trajnosti, občutek tega, da ni vse samo trenutna modna muha, občutek tega, da bodo tudi prazniki nekoč spet enako brezskrbni, odprti in sproščeni. Zato ponovno recept za retro kroglice, ki so večini zelo okusne, te pa še posebno sočne.

ni podpisa
ni podpisa

--

Čokoladne kroglice (brigadeiros)


Božanski brazilski posladek iz kondenziranega mleka.

Healthy raw energy bites with cocoa, coconut, sesame, chia. Vegan truffles on a grey background. Copy space for text. Vertical
Healthy raw energy bites with cocoa, coconut, sesame, chia. Vegan truffles on a grey background. Copy space for text. Vertical


Naslovna fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 10.12.2020 ob 16:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: