Odprta Kuhinja

Naše najboljše ideje za dušeno rdeče zelje

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Skoraj univerzalna priloga: vegetarijanci bodo uživali v kombinaciji z dobrim krompirjevim pirejem, mesojedci seveda s perutnino. Z dodajanjem začimb ali drugih sestavin lahko zelo spreminjamo »telo« osnovnega recepta.


Rdeče zelje z jabolkom in vinom


Sladko-kisla kombinacija mu da posebno noto, piko na i pa vino in jabolko.

ni podpisa
ni podpisa



S panceto


Rdeče zelje bomo tokrat naredili bolj zanimivo tako, da bomo dodali panceto, zaseko, jabolka, vse skupaj pa bomo povzdignili z janeževo zvezdo.

ni podpisa
ni podpisa



Z rozinami


Osnovni recept lahko nadgradimo, zanimiv dodatek so rozine, ki jih kuhamo zadnjih petnajst ali dvajset minut, na koncu pa dodamo še orehe ali druge oreške.

ni podpisa
ni podpisa



Z jabolkom, hruško in vinom


Za popoln Martinov krožnik in zaokrožen sladek okus. Na meniju martinove pojedine Urške Fartelj.

Foto: Urška Fartelj
Foto: Urška Fartelj


Naslovna fotografija: Olga Mazyarkina/Getty Images
Datum Objave: 10.11.2023 ob 13:11

Več iz te teme:

prilogerdeče zeljemartinova pojedina

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja