Naše najboljše ideje za dušeno rdeče zelje
![](https://odprtakuhinja.delo.si/media/images/20231204/1588726.2e16d0ba.fill-512x288.format-webp.webp)
Odpri galerijo
A+ A-
Skoraj univerzalna priloga: vegetarijanci bodo uživali v kombinaciji z dobrim krompirjevim pirejem, mesojedci seveda s perutnino. Z dodajanjem začimb ali drugih sestavin lahko zelo spreminjamo »telo« osnovnega recepta.
Rdeče zelje z jabolkom in vinom
Sladko-kisla kombinacija mu da posebno noto, piko na i pa vino in jabolko.
ni podpisa
![ni podpisa](/media/images/20240111/1616705.width-660.jpg)
ni podpisa
S panceto
Rdeče zelje bomo tokrat naredili bolj zanimivo tako, da bomo dodali panceto, zaseko, jabolka, vse skupaj pa bomo povzdignili z janeževo zvezdo.
ni podpisa
![ni podpisa](/media/images/20240111/1617683.width-660.jpg)
ni podpisa
Z rozinami
Osnovni recept lahko nadgradimo, zanimiv dodatek so rozine, ki jih kuhamo zadnjih petnajst ali dvajset minut, na koncu pa dodamo še orehe ali druge oreške.
ni podpisa
![ni podpisa](/media/images/20240111/1618378.width-660.jpg)
ni podpisa
Z jabolkom, hruško in vinom
Za popoln Martinov krožnik in zaokrožen sladek okus. Na meniju martinove pojedine Urške Fartelj.
![Foto: Urška Fartelj](/media/images/20240111/1615180.width-660.jpg)
Foto: Urška Fartelj
Naslovna fotografija: Olga Mazyarkina/Getty Images
Datum Objave: 10.11.2023 ob 13:11