Štiri kremaste schwarzwaldske sladice, ki niso torta

Vrhunska kombinacija sladke čokolade, kremaste smetane ter kisle in trpke višnje je v resnici vrhunska sama po sebi.

Svetovno zagotovo najbolj znana je seveda torta črni gozdiček ali schwarzwaldska torta, mednarodno imenovana black forest gateau. Lahkotna mešanica čokoladnega biskvita, smetane, višenj, čokoladnih opilkov in seveda češnjevega žganja, ki je sploh svoja znamenitost, kajti po nekaterih podatkih imajo v pokrajini Schwarzwald največ malih domačih destilarn na kvadratni kilometer na vsem svetu.

A tokrat izpostavljamo štiri sladice, za katere smo prepričani, da so dostopne in blizu Slovencem: rahlo omleto, ki v nekaterih elementih spominja na našo kultno pohorsko lepotico, kolač iz pekača: taki recepti zelo prav pridejo vsem tistim, ki radi kuhajo, nimajo pa vsak dan neomejene količine časa: predlagamo vam, da ne izpustite dodatka pudinga, ki bo sladico obarval samo toliko, kot bi prav simpatično zardela. Kot cvetoča češnja bo.
Tukaj je še rulada, ki se je lotite tisti, ki vam je všeč znamenita torta, pa imate rešpekt, da bi se je sami lotili. Veliko lažje jo bo narediti. Ne moremo pa še mimo najpreprostejše ideje, to so palačinke.

Čokoladna omleta po schwarzwaldsko

Kombinacija različnih tekstur, pa čokoladne sladkosti, ki jo osvežimo z višnjami iz kozarca, je zares mamljiva – ta omleta je tako dobra, da vam bo kar stekla po grlu.


Pecivo na kocke Schwarzwald

Osvežilno popoldansko pecivo, ki tekne vse dni v letu.


Palačinke temni gozdiček

Ravno prav »drugače«: velik vizualni vtis, a malo dela. Za te palačinke smo navdih poiskali v kultni torti temni gozdiček. Ljubitelji čokolade, smetane in višenj boste navdušeni!


Rulada

Namesto kultne torte tokrat preprostejša rulada. Ne pozabite dodati cimet, saj lepo zaokroži okus.

Dober tek!

Naslovna fotografija: Shutterstock

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana