Odprta Kuhinja

TOP 5 sladic brez peke

Smetanova zloženka s piškoti (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Vse izbrane so bile narejene z našimi lastnimi redakcijskimi rokami in vemo, da recepti obljubljajo točno to, kar na koncu dobimo. Dober tek!

Tole je naša redna rubrika poletnih sezon: pregled sladic, ki jih zastavimo s samo nekaj sestavinami, ustvarimo s preprostimi kuharskimi tehnikami, »dokončamo« pa z ohlajanjem.

»Zase lahko rečem, da še nisem jedla pite, ki bi me z okusom tako navdušila, kot me je ta,« nam namigne Karina Cunder Reščič.

image_alt
Limetina pita: 5 sestavin, brez peke in brez želatine (VIDEO)

»Originalni recept zajema tudi sveža jajca oziroma rumenjake. Mi smo se jim raje izognili, zato objavljamo preverjeni domači recept za hitri tiramisu, za katerega svežih jajc ne potrebujemo,« nas v uvodu nagovori Špela Ankele.

image_alt
Hitri tiramisu: enostavna različica, brez jajc

Vsakršno kompliciranje strogo prepovedano. Sladica, ki bo nastala, pa je na koncu videti celo malce razkošna: kot nekaj, kar smo si ogledovali v tujih revijah v starih časih …

image_alt
Smetanova zloženka s piškoti (VIDEO)

»To je prav zares najbolj preprost in bliskovito hiter način, da pripravimo čisto pravo rulado. Še meni je skoraj žal, da sem se kdaj koli ubadala s peko biskvita, si belila glavo z obliko polža in se bala, da mi bo počila,« o sladici pove Mateja Delakorda

image_alt
Nedeljska sladica: rulada brez peke

Nigella pravi: okus je točno tak, kot ga pričakujemo: bogat, temen, grenek, rumast čokoladni minjon v sladoledni obliki. Potrjujemo, vse je res.

image_alt
Ta recept za sladoled, narejen brez strojčka in mešanja, vas bo obnorel

Datum Objave: 1.8.2024 ob 07:08

Več iz te teme:

sladicesladice brez pekepoletne sladice

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja