TOP 5 sladic brez peke
Tole je naša redna rubrika poletnih sezon: pregled sladic, ki jih zastavimo s samo nekaj sestavinami, ustvarimo s preprostimi kuharskimi tehnikami, »dokončamo« pa z ohlajanjem.
»Zase lahko rečem, da še nisem jedla pite, ki bi me z okusom tako navdušila, kot me je ta,« nam namigne Karina Cunder Reščič.
»Originalni recept zajema tudi sveža jajca oziroma rumenjake. Mi smo se jim raje izognili, zato objavljamo preverjeni domači recept za hitri tiramisu, za katerega svežih jajc ne potrebujemo,« nas v uvodu nagovori Špela Ankele.
Vsakršno kompliciranje strogo prepovedano. Sladica, ki bo nastala, pa je na koncu videti celo malce razkošna: kot nekaj, kar smo si ogledovali v tujih revijah v starih časih …
»To je prav zares najbolj preprost in bliskovito hiter način, da pripravimo čisto pravo rulado. Še meni je skoraj žal, da sem se kdaj koli ubadala s peko biskvita, si belila glavo z obliko polža in se bala, da mi bo počila,« o sladici pove Mateja Delakorda
Nigella pravi: okus je točno tak, kot ga pričakujemo: bogat, temen, grenek, rumast čokoladni minjon v sladoledni obliki. Potrjujemo, vse je res.