Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: drobnjak, mlada čebula in redkvice

Ingredients for cooking summer yogurt cold soup with egg, cucumber, chicken and dill on wooden table. Okroshka. Russian food. Top view. Flat lay. Mockup (Ingredients for cooking summer yogurt cold soup with egg, cucumber, chicken and dill on wooden ta
Odpri galerijo
A+   A-
V tedenski jedilnik smo tokrat vključili sestavine, ki jih lahko že pridno nabiramo na vrtu.



Kako radi začnemo kuhati, ko se na vrtu pokažejo prvi rezultati naše vrtičkarske žilice, ko tržnica neverjetno ozeleni, trgovske police pa postanejo bolj bujno zelene. Tedenski jedilnik je tako še bolj pisan.

Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si bomo vsak dan izmenjevali zamisli, recepte, znanje in fotografije.

1. Bogata kruhova omleta, začinjena z drobnjakom


Ideja za hitro kosilo, ko delate na vrtu in ni časa za zahtevnejšo kuharijo. Pečeno malo ohladimo, narežemo in ponudimo okrašeno z drobnjakom.

ni podpisa
ni podpisa

2. Pita z mlado čebulo


Mlada čebula je ena prvih znanilk pomladi, uživamo jo surovo, kot prilogo k jedem z žara ali jo dodamo k nasitni sirovi piti.

ni podpisa
ni podpisa

3. Bela kremna juha s peteršiljevim oljem


Popolna juhica, primerna tako za vsak dan kot za slavnostne obede.

ni podpisa
ni podpisa

4. Testenine v drobnjakovi smetani


Te testenine bodo polne okusa. Drobnjak v teh dneh zelo hiti rasti in kar kliče po tem, da bi ga porabili v kakšni okusni jedi.

ni podpisa
ni podpisa


5. Solata z žitno kašo in redkvicami


S pikantnimi listi mladih redkvic. Različica: Dodajte koščke svežih špargljev, kocke mlade kolerabice, kuhan grah, več jajc … Zelo osnoven recept za mnogo okusnih različic.

ni podpisa
ni podpisa

6. Prosena polenta z mlado čebulo


Odlična priloga k vsaki spomladanski zelenjavi, k špargljem, blitvi, mladi solati, s prvim grahom ali mladim korenčkom. Proseno polento naložimo v skledice, pogladimo s hrbom žlice, nanjo naložimo žlico zelene kreme in dokončamo s prihranjeno praženo čebulo in oljem.

ni podpisa
ni podpisa


7. Korenjevi cmoki z nadevom iz česna, žajblja in fete


Odlična nedeljska priloga. Vegetarijancem jih ponudimo ob sočno sestavljeni solati, mesojedcem ob rdečem mesu.

ni podpisa
ni podpisa


 

Jedilnik minulega tedna najdete tukaj: Tedenski jedilnik: domači njoki, jagodni cmoki, ribe in zelenjava


Naslovna fotografija: Getty Images
Datum Objave: 31.5.2019 ob 15:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: