Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: hitri recepti za vsak žep

Odpri galerijo
A+   A-
Ta tedenski jedilnik začenjamo na žlico, da se ob ohladitvi malce pogrejemo, nato pa nadaljujemo v poletnem slogu. Dober tek!



Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!

Ponedeljek: Na žlico: fižolova juha s česnom in krutoni


Curry and Love je navdih za današnjo jed iz enega lonca poiskala v otroštvu. Kdo bi se branil goste in kremne fižolovke?

ni podpisa
ni podpisa


 



Torek: Omleta s paradižniki in cvetjem navadnega komarčka


Tako lepo in preprosto se lahko poigramo z domačimi paradižniki. Omleta bo kar zažarela.

ni podpisa
ni podpisa


 



Sreda: Fuži s pekočo zelenjavno omako in kislo smetano


Omako omilimo z mlečno maščobo.

ni podpisa
ni podpisa


--



Četrtek: Krompirjev golaž po mediteransko


Tokrat smo krompirjev golaž prilagodili poletnim okusom.
Ragu with sliced pork, tricolor pepper, black olives and fried potatoes
Ragu with sliced pork, tricolor pepper, black olives and fried potatoes

 --


Petek: Ratatuj iz pečice


Kultna francoska jed je idealna za poletne dni ter omamno diši po Provansi.
ni podpisa
ni podpisa

 --

Sobota:  Noro dober: burger s karamelizirano čebulo


Takšen, kot ga je pripravi Matej Stipanič, Custom Grill.



ni podpisa
ni podpisa


 --

Nedelja: Zeleni gaspačo s kumaro in avokadom




Namesto klasične hladne juhe na osnovi paradižnika je Darja Končarevič iz Bazilike tokrat pripravila še bolj osvežilno različico gaspača, ki ima za osnovo kumaro in avokado.


ni podpisa
ni podpisa



Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images


 


Datum Objave: 29.7.2019 ob 08:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: