Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: ideje za kosila, ki bodo hitro nared

Odpri galerijo
A+   A-
Same odlične jedi smo vključili v tedenski jedilnik. V loncih bomo pomešali malce nostalgije, ponovili, kako se pravilno skuha odlične koruzne žgance in poklicali pomlad.


Ponedeljek: Odlična krompirjeva juha


Preprosta in poceni jed na žlico.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Testenine z jajci in pršutom


Ne čisto prava carbonara, tudi nič kaj posebnega in zahtevnega. Skoraj klasičen recept.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Posolanka z jabolki


Izvrstna sladica brez jajc (in priložnost, da začnete trošiti ogromne zaloge suhega kvasa, ki ste jih nakupili :).

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Piščančji zrezki s čemažem


Ali s poljubnimi zelišči.

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Kašnat’ zel’e


Prevod: kislo zelje s proseno kašo. Gorenjska specialiteta za zadnje vzdihljaje mrzlega letnega časa (pa tudi na kislo zelje smo nori).

ni podpisa
ni podpisa

----

Sobota: Kako naredimo koruzne žgance


Kako pa vam kaj gre kuhanje pravih koruznih žgancev? Svetuje prava mojstrica te jedi Tonka Zadnikar.

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Musaka s špinačno omako


Jed, pri kateri je prepovedano šteti kalorije.

ni podpisa
ni podpisa


 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Datum Objave: 9.3.2020 ob 08:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: