Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: izvrstna pomladna kosila, ki jih obožujete

Odpri galerijo
A+   A-
Narava je že zelo radodarna, zato bo ta teden na krožniku marsikaj, kar nam ponuja najboljša tržnica pod nebom in krošnjami dreves.



Tokrat nekaj za vse, ki imate radi nabiralništvo, lačni pa ne boste ostali niti tisti, ki po sestavine najraje zavijete v najbližjo trgovino.  Začnimo z mamljivo čemaževo rižoto.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Rižota s čemažem


Sezonsko, kremasto, slastno. Rižoti dodamo še parmezan in dobro premešamo. Postrežemo jo s kozicami in malo naribanega parmezana.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Testenine z avokadom in mlado špinačo


Najboljše za ta recept so rigatone, ker imajo luknjico, v katero se ujame ta svilena zelena omaka, ki kar poka od svežega, a bogatega okusa.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Primorska frtalja z zelišči in pršutom, ki bi jo lahko jedli vsak dan


Frtalja je najboljša s pomladnimi rastlinicami.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Pokrita piščančja pita s šparglji in šampinjoni


Zaradi uporabe listnatega testa, bo ta pita enostavnejša od tistih, ki jih pripravljamo s krhkim testom.

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Pastinakova juha


Navduši tudi tiste, ki ne marajo kremnih različic.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Koprive v kremni omaki


Iz kopriv pripravite odlično omako z bešamelom tako kot iz špinače, kremno juho s krompirjem ali nadev za lazanjo. Brez skrbi, kuhane in zmiksane koprive ne pečejo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Enostavno kosilo iz ene ponve: piščanec z gorčico in krompirjem


Prvič smo to jed pripravili sredi vročega poletja in se nad njo tako navdušili, da je pogosto na mizi. To je kosilo, ki je enostavna za pripravo, hkrati pa ne boste umazali veliko posode.

<span style=

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.


Naslovna fotografija: Vibrant Plate
Datum Objave: 19.4.2021 ob 06:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: