Tedenski jedilnik: juhe in enolončnice
Odpri galerijo
A+ A-
Po praznikih se prileže nekaj na žlico. Pripravili smo izbor gostih juh in enolončnic, ki ne obtežijo želodca.
Ponedeljek: Korenčkova juha s pšeničnim zdrobom
Slastna juhica, ki bo všeč tudi najmlajšim.
Torek: Ješprenjeva enolončnica, kot je še niste naredili
Recept za to enostavno zimsko jed, narejeno nekoliko drugače in naravnost vznemirljivo.
Sreda: Zelenjavna juha z velikimi žličniki
Za posebno zadoščenje poskrbijo veliki žličniki iz pirine moke. To juho smo prvič skuhali kot slovo poletju, a so sestavine, ki smo jih uporabili, na voljo vse leto. Namesto zrelega paradižnika uporabite domačo mezgo.
Četrtek: Krompirjeva enolončnica s piro in govedino
Krepka enolončnica, da nas pogreje. Žitna zrna (piro, pšenico, kamut ipd.) lahko skuhamo vnaprej, ohlajena hranimo v hladilniku in porabljamo v solatah, namazih in enolončnicah.
Petek: Enolončnica z bučo in piščančjim mesom
Uporabite korenino ingverja, ki jo v juho naribate, ali suhi ingver v prahu; v količinah po lastnem okusu.
Različica: Namesto muškatne buče uporabite katerokoli bučo z oranžnim mesom. Juho po želji postrezite z brizgom bučnega olja.
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: nensuria/Getty Images
Datum Objave: 14.11.2022 ob 07:11