Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: juhe in enolončnice

Odpri galerijo
A+   A-
Po praznikih se prileže nekaj na žlico. Pripravili smo izbor gostih juh in enolončnic, ki ne obtežijo želodca.


Tedenski jedilnik je najtežje zasnovati, ko je za nami praznik z obilno obloženo mizo. Priporočamo vam, da te dni želodce pomirite z jedmi na žlico, kot so obare, goste zelenjavne juhe in enolončnice.

Ponedeljek: Korenčkova juha s pšeničnim zdrobom


Slastna juhica, ki bo všeč tudi najmlajšim.

ni podpisa
ni podpisa


Torek: Ješprenjeva enolončnica, kot je še niste naredili


Recept za to enostavno zimsko jed, narejeno nekoliko drugače in naravnost vznemirljivo.

ni podpisa
ni podpisa


Sreda: Zelenjavna juha z velikimi žličniki


Za posebno zadoščenje poskrbijo veliki žličniki iz pirine moke. To juho smo prvič skuhali kot slovo poletju, a so sestavine, ki smo jih uporabili, na voljo vse leto. Namesto zrelega paradižnika uporabite domačo mezgo.

ni podpisa
ni podpisa


Četrtek: Krompirjeva enolončnica s piro in govedino


Krepka enolončnica, da nas pogreje. Žitna zrna (piro, pšenico, kamut ipd.) lahko skuhamo vnaprej, ohlajena hranimo v hladilniku in porabljamo v solatah, namazih in enolončnicah.

ni podpisa
ni podpisa


Petek: Enolončnica z bučo in piščančjim mesom


Uporabite korenino ingverja, ki jo v juho naribate, ali suhi ingver v prahu; v količinah po lastnem okusu.
Različica: Namesto muškatne buče uporabite katerokoli bučo z oranžnim mesom. Juho po želji postrezite z brizgom bučnega olja.

ni podpisa
ni podpisa

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: nensuria/Getty Images
Datum Objave: 14.11.2022 ob 07:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: