Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: kaj za kosilo od ponedeljka do petka

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Med tednom je težje razmisliti, kaj dati v lonec, zato so ponovno tukaj naši predlogi z okusnimi kosili za vsak dan. Naj vam teknejo!


Teden je vedno dobro začeti z nečim na žlico, v torek priporočamo zelo okusna škotska jajca, ob katerih boste ponudili še skledo solate, sreda pa je dan za sladko razvajanje. Proti koncu tedna še hitre testenine z brokolijem in pa božanski golaž iz skuš, ki najbolj tekne ob polenti.

Ponedeljek: Enolončnica s krompirjem in testeninami


Krepka samostojna jed. Priprava: 10 minut; kuhanje: 35 minut.

ni podpisa
ni podpisa



Torek: Jajca po škotsko


Znamenit recept. Priprava: kuhanje jajc + 5 minut; cvrenje: 5 minut za vsako serijo.

ni podpisa
ni podpisa



Sreda: Ajdovi štruklji


Sladko razvajanje sredi tedna.

ni podpisa
ni podpisa



Četrtek: Testenine z brokolijem in sardinami


Hitro pripravljen hranljiv obrok za močne kosti. Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 15 minut.

ni podpisa
ni podpisa



Petek: Golaž iz skuš


To je recept naše bralke Vojke Cijan, ki nam ga je poslala, ko smo kuhali iz tistega, kar je bilo na zalogi v času zloglasne karantene. Preprost, hiter, priročen – kot nalašč za petek, da nam ostane čas še za kaj drugega. Priprava: 20 minut.

ni podpisa
ni podpisa




Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 6.3.2023 ob 06:03

Več iz te teme:

kosilojajcaenolončnicaštrukljitedenski jedilnik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja