Tedenski jedilnik: kosila iz osnovnih sestavin, ki so vedno pri roki

Odpri galerijo
A+ A-
Prepričani smo, da boste večino teh jedi skuhali brez obiska trgovine. Zdrob, čebula, testenine, krompir in fižol so običajno že na zalogi.
Ponedeljek: Zapečena polenta
Ponudimo kot samostojno jed z zeleno solato s trdo kuhanim jajcem, recimo.
Torek: Krompirjev golaž
Tako skromna jed, pa toliko okusa na krožniku! Čeprav ne vsebuje mesa, je tukaj nekaj prijemov in začimb, ki vse skupaj zelo obogatijo.
Sreda: Kislo zelje in krompir
Pripravimo jo kot pastirsko pito, pod krompirjev pokrov spravimo kislo zelje.
Četrtek: Pečen fižol s kruhom
Zelo okusna fižolova jed, ki jo lahko pripravite tudi takrat, ko se znajdete pred praznim hladilnikom in v stiski s časom.
Petek: Čebulne testenine
Če ste kdaj poskusili francosko čebulno juho, veste, o kakšni vrsti udobja na krožniku govorimo. Tokrat smo ga zapakirali v testeninsko različico.
Datum Objave: 17.2.2025 ob 06:02