Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: kosila iz osnovnih sestavin, ki so vedno pri roki

Pečen fižol (Foto: Dar1930/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Prepričani smo, da boste večino teh jedi skuhali brez obiska trgovine. Zdrob, čebula, testenine, krompir in fižol so običajno že na zalogi.

Ponedeljek: Zapečena polenta

Ponudimo kot samostojno jed z zeleno solato s trdo kuhanim jajcem, recimo.

image_alt
Zapečena polenta s paradižnikom in sirom

Torek: Krompirjev golaž

Tako skromna jed, pa toliko okusa na krožniku! Čeprav ne vsebuje mesa, je tukaj nekaj prijemov in začimb, ki vse skupaj zelo obogatijo.

image_alt
Krompirjev golaž, kot se ga loti naša spletna urednica Mateja Delakorda

Sreda: Kislo zelje in krompir

Pripravimo jo kot pastirsko pito, pod krompirjev pokrov spravimo kislo zelje.

image_alt
Brzinska zloženka s kislim zeljem in krompirjem

Četrtek: Pečen fižol s kruhom

Zelo okusna fižolova jed, ki jo lahko pripravite tudi takrat, ko se znajdete pred praznim hladilnikom in v stiski s časom.

image_alt
Trendi fižolova jed v 15 minutah, ki je boljša od prebranca

Petek: Čebulne testenine

Če ste kdaj poskusili francosko čebulno juho, veste, o kakšni vrsti udobja na krožniku govorimo. Tokrat smo ga zapakirali v testeninsko različico.

image_alt
Viralne čebulne testenine, ki so pripravljene hitro in enostavno

Datum Objave: 17.2.2025 ob 06:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: