Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: kosila, ki bi jih jedli vedno znova

Tedenski jedilnik: kosila, ki jih jemo vedno znova
Odpri galerijo
A+   A-
Poigrali smo se s polento, blitvo skuhali kot v dalmatinski restavraciji, se pregrešili z mastno sirnico in popražili panceto za okusne testenine.


Za ponedeljek naj bo nekaj na hitro, v torek pa si že lahko privoščimo sladke skutne cmoke v omamni borovničevi omaki. Krompirju bomo tokrat dodali blitvo, ki že bogato poganja na vrtovih, testenine pa bomo skuhali kot v italijanski vasici Amatrice ...
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Zapečena polenta s paradižnikom in sirom


Lahka jed polnega okusa.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Borovničevi cmoki s kokosom


Da ne bodo vedno samo marelični, jih tokrat povaljamo v kokos in položimo na slastno borovničevo omako.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Božanska blitva s krompirjem


Za pravo vzdušje naj bosta na mizi oljčno olje, s katerim radodarno dokončate krožnik, in kozarec vina.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Pasta all’ amatriciana


Testenine s panceto.

Spaghetti all' amatriciana from the Lazio region of Italy with pecorino cheese, pepper, tomato, cured pork jowl or guanciale served in a bowl as a first course to Italian cuisine (Spaghetti all' amatriciana from the Lazio region of Italy with pecorino
Spaghetti all' amatriciana from the Lazio region of Italy with pecorino cheese, pepper, tomato, cured pork jowl or guanciale served in a bowl as a first course to Italian cuisine (Spaghetti all' amatriciana from the Lazio region of Italy with pecorino

--

Petek: Kako naredimo sirov burek


Z drugimi besedami in pravilneje rečeno, naučimo se priprave zvite sirnice.

ni podpisa
ni podpisa

--

-

--

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.


Naslovna fotografija: Karisssa/Getty Images
Datum Objave: 6.6.2022 ob 07:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: