Tedenski jedilnik: kosila, ki jih radi kuhamo septembra

September prinaša hladnejše dni in bolj krepko hrano. Jedi na žlico, ki jih lahko pripravimo vnaprej, bodo spet prava uspešnica.

Ponedeljek: Krepka fižolova juha z muškatno bučo

Sezona pravih buč je pred vrati.


Torek: Gobov kari s popečenim brokolijem

Brezmesno, a polno okusa.

Sreda: Čufti v omaki

Otroška klasika, ki jo obožujemo tudi odrasli.


Četrtek: Ocvrti sir iz vafljemata

Nimate vafljemata? Ocvrite pač v olju, kakor sicer.


Petek: Orada na žaru

Hrustljavo zapečena in mamljivega okusa.


Sobota: Božanski jesenski pire krompir

Nekaj najboljšega, obljubimo! Če kuhanega kostanja v trgovini ne najdete, ga preprosto izpustite in nadomestite z drugo glavno sestavino te jedi.


Nedelja: Gobova juha s krompirjem in slanino

Krepka, sezonska in takooo okusna!


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Tetiana_Chudovska/Getty Images

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed