Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: kosila, ki jih radi kuhamo septembra

Thick soup of dried mushrooms with onions, carrots and cream.
Odpri galerijo
A+   A-
September prinaša hladnejše dni in bolj krepko hrano. Jedi na žlico in jesenske klasike, ki jih lahko vsaj delno pripravimo vnaprej, bodo ponovno v ospredju.



Zdaj je čas za najboljše zeljne krpice, zelenjavne zavitke, slivove cmoke in krepko gobovo juho.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Krepka fižolova juha z muškatno bučo


Sezona pravih buč je pred vrati.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Zeljne krpice


Domače rezančno testo in sladko zelje. Po receptu Urške Fartelj.

ni podpisa
ni podpisa

--
Sreda: Zavitek z ohrovtom in zeljem


Zelenjavo blanširajte in začinite že večer prej, naslednji dan le sestavite zavitek in ga specite v pečici.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Kumarčni zos


Septembra imamo domačih kumar še na pretek, zato priporočamo to sezonsko dobroto. Na koncu dodamo še koščke kuhane govedine in postrežemo – za lačne kot prilogo, za manj glasne želodce pa kot glavno jed.

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Popaj iz pečice: odličen recept za pire s špinačo in pečenimi jajci


Popaj, ljudsko ime za legendarno trojko: pire, kremna špinača in na oko pečena jajčka (večinoma vam bodo zabičali, da mora biti rumenjak tekoč). Ko gredo otroci v šolo, je pogosto na mizi.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Enostavni slivovi cmoki, ki nikoli ne razpadejo


Ne, ti slivovi cmoki niso komplicirani, ne bodo razpadli med kuhanjem in ne potrebujete čudnih sestavin. V bistvu samo moko, sladkor, drobtine in slive. Vzamete polnovredno pirino moko (samo s to vrsto moke uspejo), jo solite in prelijete z vročo vodo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Gobova juha s krompirjem in slanino


Krepka, sezonska in takooo okusna!

ni podpisa
ni podpisa

--
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Mateja J. Potočnik
Datum Objave: 30.8.2021 ob 07:08

Več iz te teme:

kosiloohrovtgobova juhatedenski jedilnikzeljne krpicePopaj

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.