Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: lahkotna kosila, ki teknejo po praznikih

Odpri galerijo
A+   A-
Naša kuharska domišljija si bo vzela malce oddiha, saj telo kliče po preprostejših obrokih, ki ne vzamejo veliko časa za pripravo.


Tedenski jedilnik je tokrat v znamenju kislega zelja in zelenjave. Pomagajmo telesu, da si odpočije po praznikih z juho iz zelnice, privoščimo si krompir v zevnici, kot ga kuhajo v Pivki in okolici, brstični ohrovt pa skrijmo med pečene njoke ...

Ponedeljek: Krompir v zevnici: obrok, ki je slovenska superhrana


Tej stari jedi rečejo tudi krompir v zjvnci, še danes je v zimskih dneh pogosto na jedilniku marsikje v Pivki in okolici. Zelje najprej poskusimo, če se nam zdi prekislo, ga speremo pod vodo. Pri dodani soli pa zelo varčujemo, saj je praviloma dovolj slano že zelje.

ni podpisa
ni podpisa



Torek: Hitro in preprosto kosilo: piščančji takitosi brez cvrtja (VIDEO)


Tokrat bo zadišalo po priljubljeni mehiški jedi. Kuhamo po receptu, s katerim boste navdušili tako stare kot mlade.

ni podpisa
ni podpisa



Sreda: Petek: Zimska ponev


Sladek okus bučnih njokov odlično dopolnjujeta grenek žajbelj in brstični ohrovt.

ni podpisa
ni podpisa



Četrtek: Testenine s sladkim z zeljem in mletim mesom


Jed, ki se dela skoraj sama od sebe. Nasitno in preprosto kosilo, polno okusa.

ni podpisa
ni podpisa



Petek: Juha iz zelnice


Za razstrupljanje, v času postov in po težkih praznovanjih.

ni podpisa
ni podpisa


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Igor Zaplatil
Datum Objave: 2.1.2023 ob 07:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: