Tedenski jedilnik: lahkotna kosila, ki teknejo po praznikih

Odpri galerijo
A+ A-
Naša kuharska domišljija si bo vzela malce oddiha, saj telo kliče po preprostejših obrokih, ki ne vzamejo veliko časa za pripravo.
Ponedeljek: Krompir v zevnici: obrok, ki je slovenska superhrana
Tej stari jedi rečejo tudi krompir v zjvnci, še danes je v zimskih dneh pogosto na jedilniku marsikje v Pivki in okolici. Zelje najprej poskusimo, če se nam zdi prekislo, ga speremo pod vodo. Pri dodani soli pa zelo varčujemo, saj je praviloma dovolj slano že zelje.
ni podpisa

ni podpisa
Torek: Hitro in preprosto kosilo: piščančji takitosi brez cvrtja (VIDEO)
Tokrat bo zadišalo po priljubljeni mehiški jedi. Kuhamo po receptu, s katerim boste navdušili tako stare kot mlade.
ni podpisa

ni podpisa
Sreda: Petek: Zimska ponev
Sladek okus bučnih njokov odlično dopolnjujeta grenek žajbelj in brstični ohrovt.
ni podpisa

ni podpisa
Četrtek: Testenine s sladkim z zeljem in mletim mesom
Jed, ki se dela skoraj sama od sebe. Nasitno in preprosto kosilo, polno okusa.
ni podpisa

ni podpisa
Petek: Juha iz zelnice
Za razstrupljanje, v času postov in po težkih praznovanjih.

ni podpisa
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Igor Zaplatil
Datum Objave: 2.1.2023 ob 07:01