Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: pol ure za kosilo

Odpri galerijo
A+   A-
Se tudi vam nenehno mudi? Kosilo je lahko vseeno dobro in zadovoljujoče. Če boste jedilnik načrtovali in si sestavine pripravili vnaprej, bo šlo še hitreje. Dober tek in dober teden!


Kako bo zadišalo, ko bomo ponedeljkove azijske rezance posuli s peteršiljem! Naslednji dan si bomo bolj sladko obarvali in se lotili zares najbolj enostavnih cmokov. Juhica, v kateri kraljujejo bučke in jajce, nam bo pogrela želodček, rigatoni z omako iz avokada in špinače pa razveselili vse ljubitelje zelenega. Teden bomo zaključili s klasiko, ki se ji nikoli ne moremo upreti: ajdovo kašo in gobicami!
Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!

Ponedeljek: Pad thai


Krožnik z riževimi rezanci, ki bo poskrbel za polne in zadovoljne želodčke, ne da bi za to ves dan prebili v kuhinji!

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Skutni cmoki


Narobe obrnjeni in najlažji za pripravo.

ni podpisa
ni podpisa

--
--

Sreda: Bučkina juha z jajcem in parmezanom


Hitra bučkina juha, ki je osvojila naše brbončice in stavimo, da bo tudi vaše.

ni podpisa
ni podpisa


--

Četrtek: Testenine z avokadom


Najboljše za ta recept so rigatone, ker imajo luknjico, v katero se ujame ta svilena zelena omaka, ki kar poka od svežega, a bogatega okusa.


ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Ajdova kaša z gobicami


Ne pozabite na začimbe. Glede količine gob v minus ali plus pa vedno velja demokracija.

ni podpisa
ni podpisa

..

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 11.6.2022 ob 19:06

Več iz te teme:

bučkejuhašpageticmokipad thaitedenski jedilnikteležji zrezki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja