Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: polnjene paprike in druge poletne kuharske radosti

Odpri galerijo
A+   A-
Počitniško razpoloženje je lahko še boljše v družbi poletnega kosila, se strinjate?


Seveda ni poletja brez polnjenih paprik in kumar v omaki, ob katerih se prileže dober krompirjev pire, a tudi brez bučkinih zvitkov, bogato nadevanih in zapečenih v paradižnikovi omaki, ne gre. Včasih pa so dovolj le skromne testenine s tistim, kar trenutno poganja na vrtu.

Ponedeljek: Zapečeni polnjeni bučkini zvitki v paradižnikovi omaki (VIDEO)


Čudovita poletna jed, sestavljena iz preprostih sestavin in zelenjave, ki so je slovenski vrtovi trenutno bogato polni.

ni podpisa
ni podpisa

Torek: Kumarice v omaki


Najboljše so v poletni vročini in v družbi krompirjevega pireja.

ni podpisa
ni podpisa

Sreda: Filane paprike Urške Fartelj


Spomnim se maminih filanih paprik. Kako so bile dobre in kako je vsa hiša dišala po sladko-kiselkasti svilnati paradižnikovi omaki …

ni podpisa
ni podpisa


Četrtek: Hitre testenine s poletno zelenjavo


Lahkotne testeninice za vroč poletni dan naj bodo kar se da sproščene, neobremenjene, brezskrbne in zapeljive.

ni podpisa
ni podpisa

Petek: Blitva s krompirjem, kakršno strežejo v dalmatinskih restavracijah


Za pravo vzdušje naj bosta na mizi oljčno olje, s katerim radodarno dokončate krožnik, in kozarec vina.

ni podpisa
ni podpisa

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Urška Fartelj/220 stopinj poševno
Datum Objave: 10.7.2023 ob 07:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj