Tedenski jedilnik: polnjene paprike in druge poletne kuharske radosti
![](https://odprtakuhinja.delo.si/media/images/20231025/1542845.2e16d0ba.fill-512x288.format-webp.webp)
Odpri galerijo
A+ A-
Počitniško razpoloženje je lahko še boljše v družbi poletnega kosila, se strinjate?
Seveda ni poletja brez polnjenih paprik in kumar v omaki, ob katerih se prileže dober krompirjev pire, a tudi brez bučkinih zvitkov, bogato nadevanih in zapečenih v paradižnikovi omaki, ne gre. Včasih pa so dovolj le skromne testenine s tistim, kar trenutno poganja na vrtu.
Ponedeljek: Zapečeni polnjeni bučkini zvitki v paradižnikovi omaki (VIDEO)
Čudovita poletna jed, sestavljena iz preprostih sestavin in zelenjave, ki so je slovenski vrtovi trenutno bogato polni.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1615366.width-660.jpg)
ni podpisa
Torek: Kumarice v omaki
Najboljše so v poletni vročini in v družbi krompirjevega pireja.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1616747.width-660.jpg)
ni podpisa
Sreda: Filane paprike Urške Fartelj
Spomnim se maminih filanih paprik. Kako so bile dobre in kako je vsa hiša dišala po sladko-kiselkasti svilnati paradižnikovi omaki …
![ni podpisa](/media/images/20240111/1616840.width-660.jpg)
ni podpisa
Četrtek: Hitre testenine s poletno zelenjavo
Lahkotne testeninice za vroč poletni dan naj bodo kar se da sproščene, neobremenjene, brezskrbne in zapeljive.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1617708.width-660.jpg)
ni podpisa
Petek: Blitva s krompirjem, kakršno strežejo v dalmatinskih restavracijah
Za pravo vzdušje naj bosta na mizi oljčno olje, s katerim radodarno dokončate krožnik, in kozarec vina.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1618400.width-660.jpg)
ni podpisa
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Urška Fartelj/220 stopinj poševno
Datum Objave: 10.7.2023 ob 07:07